Idrelägret och världscupåkare!🎿❄️

Hej och förlåt för dålig uppdatering. Det har varit full rulle med packning och läger som ni kanske förstår. För er som har mig på sociala medier har ni kunnat se en del fina bilder, såklart! Nu tänkte jag dock summera hela grymma lägret i Idre, så ni får stå ut med ett lite längre och fylligare inlägg. 😉 Nu kör vi!

Jo förra helgen, söndagen (innan lägret) så kördes det impulspass löpning med stavar och styrka. Det kändes bra och måndagen blev vilodag efter en bra tuff helg. Sen kom dagen jag väntat på! Det var inte lägerdagen, utan mina nya skidor och pjäxor från Madshus hade anlänt och de var snygga som bara de!

Dagens agenda i Ånnboda ett klassiskt pass rätt så lugnt så jag testade det nya och det kändes super. Stabila pjäxor, och skidor som var kanon och lättare än de andra. Vi körde också några korta fartdrag innan jag på egen hand körde 20 min själv skejt för att känna in pjäxorna! 💪🏼 Det var den stora skillnaden. Förut har jag haft kombipjäxa, men har nu en av varje och OJ vilken skillnad det var på skejten. Nu satt foten som en smäck med ”stödet” man har till hälen och vinklarna och trycket ut i skidan blev bättre för min del! Kul att det nya ger resultat!🙌🏻🌟

Vips så var det torsdag allt packat o klart. Gick upp 5 för att gör allt iordning o åka till Garphyttan, där vi färdades de 6 timmarna upp till Idre.Där åt vi, packade upp och så innan dagens första pass var skate A1. Vi kände på spåren och föret och så. Och vilka förhållanden det var! Spår i världsklass och bra banor samt ett före som är min favorit, där det varken är mjukt eller hårt utan ”pudrigt” om man säger så! Tekniken satt alldeles utmärkt, kommer faktiskt inte ihåg sist jag åkte så bra tekniskt skejt! 👏🏻 1:30 var passet innan dagen avslutades med käk och lite mys med bl.a lägerstudio! På tal om lägerstudio så har, för er som inte vet, vi i svart grupp satt upp kanonbra klipp för varje dag på lägret, där ni mer specifikt och så ser vad vi gör! Finns 3 avsnitt, så scrolla för att se alla! 3:an går dock endast och se på datorn och 4:an kommer ut inom kort! Länk finns här om ni vill kika in!🙌🏻

Fredagen var det uppstigning 7 och frukost innan vi körde första passet i soluppgången. Jag hade dessvärre blivit småkrasslig och körde lugnt med några andra. Och sade jag fint förut var denna dag det finaste jag någonsin upplevt i hela mitt skidåkarliv! Den soluppgången skojar man inte bort, kolla själva:


Därefter lunch och vinterstudion innan kvällspassen tog din början. Även denna gång körde jag lugnare och det var skejt på agendan. Kändes sådär, mycket teknikfokus och det kändes inte klockrent, men ändå inte dåligt. Avslutades med lite lekar och så innan vi tog kväll! 

Dagarna gick snabbt och lördagen inleddes med långpass klassiskt 2:30 ungefär. Totalt blev det 24 km och tekniken klaffade bra. Fina bilder även denna morgon! Efter lunch blev det återigen vinterstudio samt en del intervjuande till studion och kortspel. Eftermiddagen bjöd på sista kvällspasset och det med skate, lek och lite korta intervaller. Förkylningen sitter i fortfarande, men det är träningsbart! Sämre teknik, men ett roligt pass och underbar solnedgång. På kvällen blev det lite snöbollskrig och bra gemenskap sista kvällen på lägret!🙌🏻

På söndag morgon var det sprint-race skate på stadion som gällde med prolog och 3 heat som skulle köras. Tekniken var rätt så kass, lite Kowalczyk över det hela, men det gick ändå hyfsat.😅  Krassligheten satt i lite och man fick syra snabbt, men taktiktänket fanns och spurten var stark, så lite tog man med sig! 💪🏼 Därefter packade vi ihop och städade ur stugan, la in alla väskor och skidfodral i bussen och gick ner o käkade på restaurangen där!

När det var klart handlades det mellis innan det var 6 h buss hem igen och bästa lägret med bästa sällskapet hade tagit slut! Skulle inte ha några problem att åka upp idag igen, för vi en så pass stark, sammansvetsad grupp som man har så roligt med. Det är faktiskt roligare att vara där än i skolan eftersom man har samma mål och intresse och sist men inte minst- är lika muppiga! 😂 Hahah nej men vi har så roligt tillsammans och jag kan inte vänta tills säsongen kan dra igång på allvar! 🎿❄️

Innan jag avslutar inlägget så vill jag bara säga GRATTIS Axel Ekström, en kille från GIF som i helgen kommer göra världscupdebut i Davos med Hellner o gänget. Läser du det här så ska du veta att du är en stor inspirationskälla för mig och med säkerhet andra också, för stark som tusan är du. Man är stolt att vara i Garphyttan och förhoppningsvis är du inte den sista som kör VC, utan har du bara banat väg för andra. Men det är oerhört starkt och man vet att det ligger mycket slit bakom, så HA KUL och njut! ❄️🌟🌟

Det var allt för idag. Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s