Tour De Mössberg 2017- det börjar hända grejer!❄️🔝

Hallå igen! Lite dålig med uppdatering i helgen, men det har varit fullt upp förstås. Nu är jag dock hemma efter en helg med ett stort steg framåt och med bra placeringar rakt igenom. 🎿 Här har ni allt om den:

Dag 1:

Ja efter en god natts sömn var det dags för första etappen i touren; 100 m klassik stil. Det är kort, förmodligen det kortaste lopp som finns, men är roligt och nåt som passar mig perfekt! 🙌🏻 Det kändes inte jättebra på varken uppvärmning eller under de 15 sekunder man körde, men känslan avgör inte alltid resultatet. För när resultatlistorma slogs upp stod jag som 13:e!!!! 🌟🌟  Trettonde plats av totalt 30 startande var helt otroligt. Men, lite surt var det ändå att de 12 främsta gick vidare till semi och det var snöpligt nära. 12 hundradelar från en semi och allt var fällningens fel. Jag fällde mig nämligen med fel ben (hade chippet på vänster) och sträckte fram höger… Det var de 12 hundradelarna det, det kan jag säga, men ändå, jag trodde aldrig på en 13:e plats när jag stallde mig på start!👏🏻

PS. Stort grattis till lagkamraten Anja som dundrade in på världsrekord och vann prologen! 💪🏼

Aja, ett gäng bonussekunder och en stor skopa självförtroende fick jag med mig till eftermiddagen när det var dags för start igen. Masstart klassik stil denna gång och jag stod i tredje startled, vilket var görcoolt. Jag har aldrig liksom satts i den situationen, i hetluften, men nu stod jag långt fram och hade lite slagläge när skottet gick. Tyckte det kändes bra, låg i en grupp länge men fick på slutet se mig nerspurtad och i mål blev det en 20:e plats på en väldigt lätt bana och sladdriga spår. Men än en gång ett bra lopp och en bra första dag, samt några bilder i det strålande vädret: 📸


Sen åkte vi hem och käkade middag med en del av gänget på en restaurang innan första Tourdagen var över.🔝

Dag 2 drog igång med en tekniksprint som kändes hyfsad, inte jättebra och jag tror jag var så nervös att jag blev illamående, men ändå en 14:e plats till slut och godkänt! Sen var det bara att hålla sig varm och ladda om för kraftprovet- final climb uppför en slalombacke+ 500 meter till som spurt… 😅 Ångesten kom krypande efter ett tag haha, nemen jag var laddad, visste kanske om att en slalombacke inte var min paradgren så kändes det bra. 15:51 gick skottet och jakten blev snabbt en kamp mot sig själv. Jag är rätt så lång, vilket kan bli jobbigt, men väger ändå inte så mycket, som är till min fördel. Dock var det stumma stumma ben efter hälften och det känns som det gick segt i backen, sen fick jag dock krafter och började närma mig de framför mig, men det räckte inte hela vägen och slutligen en 16:e plats i tuff konkurrens, dock utan dalaåkare, men ändå, med råge över vad jag trodde!👌🏻 Så med en sjukt rolig helg med klubben och med många fina insatser utöver min, så man längtar redan till USM. På tal om det ska det formtoppas nu med en hård vecka och imorgon är det intervaller på g, så allt om det och lite till får ni i veckan. Har dessutom rört ihop chiapudding som ni får se resultatet av, ni hör ju- det är bara att läsa då, men ha det bra tills dess!

Gonatt🌟

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s