Folksam Cup 2017

Hej på er! Nu är årets Folksam Cup i Torsby över för den här gången och med ett resultat långt över förväntan. Jag gjorde helt enkelt de bästa loppen när det behövdes som mest, med bra coaching och en kropp som ändå krigade hela vägen in i mål. Eller ja, kropp och kropp, det var mest skalle man gick på! 😉

Igår var det som jag skrev dubbeltävling, så man fick mentalt dela upp dagen i två delar och fokusera på dem var och en. Först var det en prolog á 2,5 km som la grunden till jaktstarten. Prologen gick i fristil och var bra från min sida. Mjölksyran sprutade ur låren, men jag lyckades hålla farten hela vägen och gå i mål som 47:a av 61 åkare.💪🏼 Jag hade i bakhuvudet inför att gör jag det bra kan jag lyckas hålla mig över 50-strecket hela helgen, och mycket riktigt…

För när det blev start på jaktstarten var det med en osäkerhet om skidorna. Spåren var näst intill obefintliga och svårare vallaföre vet jag inte om man kan få, jag testade till 15 min före start, vilket man inte gör om man inte måste… 😅 Känslan var inte bra, jag tror å andra sidan inte att det kunde kännas bra en dag som den. Det var kriga från start till mål och enligt plan öppnade jag lite lugnare och tog 2 placeringar på andra varvet in i mål, där det blev en slutgiltig 48:e placering, så det blev bra till slut. För er kanske inte de här resultaten låter så speciella men för mig som inte tävlat så mycket så är det över förväntan. Att jag dessutom lyckats komma i (iaf nästan) form på mitt eget schema som jag lagt själv ger en liten egoboost. 👏🏻 På kvällen där var det sen kamratmiddag och föreläsning med para-idrottaren Anders Olsson som genomfört Iron man och Vasaloppet bland annat. Oerhört rörande och inspirerande föreläsning som också säger att man ska vara tacksam att ha de förutsättningar man har och framförallt- med vilja kommer man huuur långt som helst. ⭐⭐

Idag var det inga individuella tävlingar utan stafett. Jag körde tredjesträckan i långstafetten och efter bra lopp av samtliga så landade det på en 19:e plats. Stolt och glad över att vara en del av laget och att få köra stafett är alltid extra roligt! Vi har haft en go känsla i gruppen och med kobjällror och ansiktsmålningar älskar man ju bara att dra på tävling med #joelsgifkidz. Tack alla för stöttning, coaching, vallning, hejarop- you name it, det är detaljerna som gör att vi kan prestera!
Innan jag avslutar tänker jag mig i kommande inlägg tala lite om förberedelser för tävlingar framförallt mentalt. Men det är sen, nu får ni bilderna från dagen oså säger jag god natt, hörs snart igen!🌟


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s