Falun bjöd på finväder!📸

Ja hej på er! Ännu en tävlingshelg har gått och jag undrar om det inte var den finaste hittils, för vilket väder det har varit! ☀️ Vissa dagar som skidåkare är helt klart finare än andra. 

Hur gick det då undrar ni? Jo men det får godkänt. Rent krasst känns det som den absoluta formen har försvunnit och det var lite tyngre ben i helgen. Vi tar oss igenom den steg för steg:

Jo för igår var det alltså distans och 5 kilometer fristil på schemat. En distans som jag har blandat och gett lite i. Vi gick upp tidigt och åt frukost innan jag testade den 5 km långa banan. Det var en rolig bana med ett par knixiga kurvor, men annars en väldigt lätt bana utan tunga backar och med långa partier med flackåking. Väl på start visade det sig inte vara fullt så enkelt som det verkade. 😅 Under dagen hade solen legat på och det var riktigt sockrigt uppför, så det brände i låren från första backen och fram. Sånt här före är verkligen inte min favorit och jag har aldrig varit så bra i det. Men kämpa var ordet och med bra skidor kunde jag ändå få till ett hyfsat lopp till slut. En slutgiltig 32:a plats blev det och tiden 15.15. Några bilder från första dagen.👇🏼


Efter loppet var det prisutdelning och så innan jag tog en fin löptur för att springa av mig och rensa tankarna. Skönt att bara stoppa i lurarna och springa!


Senare på kvällen stack vi in till stan och käkade innan det blev en tidig kväll för att ladda om för sprintstafett!

Och vilken dag det blev idag! Blå himmel, sol och underbara spår. Kl 9 var jag på stadion och testade banan. Det är ett av de minnen jag tar med mig från den här säsongen, för det var ren njutning att åka banan i solen och med manchester under skidorna.😻

10.18 stack David iväg och jag stod otåligt och väntade i växlingszonen. Jag gjorde bra sträckor och framförallt satte jag tekniken bra på alla 3 rundor. Det blev till slut en 16:e plats av 17 lag, men det var oerhört kul att åka och även om inte den allra rappaste känslan i benen fanns var det på en nivå jag inte varit på tidigare. ⭐

Ja det var svårt att inte le idag!😁


Efter loppet joggade jag ner och sen var det prisutdelning där vi fick medalj och så. Innan vi åkte hem tog dock jag och pappa en tur upp till backhopparbackarna och njöt av utsikten innan vi lämnade Falun för den här gången.👉🏻

Väl hemma här har jag packat upp, kollat när Stina tatt ännu en pallplats och käkat. Jag har även lagt en träningsplanering fram till Grönklittsjakten som blir en tuffare vecka nu och en tuffare början av veckan innan Orsa. Förhoppningsvis blir det en fin avslutningstävling där med fin känsla att ta med sig in i barmarkssäsongen! 👍🏻 Jag kommer såklart summera säsongen i en lång text och en resultatsammanfattning. På tal om det lovade jag en text och den kommer nån gång här framöver! Så mycket vågar jag säga.


Tills vidare får ni ha det så bra så hörs vi!🤘🏻

Tack för nu!🖖🏻

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s