SĂ€songen 2016/17 i sin helhet!🔝

HallĂ„ i stugorna. Det Ă€r helg och jag Ă€r fortsatt sjuk. SĂ€songen Ă€r som jag skrev över för min del gĂ€llande tĂ€vlingar och det Ă€r med vemod man lĂ€mnar vallaboden, skidorna och mössan Ă„t sidan för sisĂ„dĂ€r 8 mĂ„nader. Det kĂ€nns inte sĂ„ lĂ€nge sen vi vĂ€rmde upp dĂ€r pĂ„ grusvĂ€gen i Mora, eller nĂ€r vi satt i bussen pĂ„ vĂ€g till Idre med hela sĂ€songen framför sig. Och nu Ă€r det över för iĂ„r. 😔

Men men, det Àr pÄ sommaren skidÄkaren skapas sÀger man och det ska lÀggas en hel del tid pÄ att komma tillbaka Ànnu starkare nÀsta Är! Jag har ju sagt att jag kommer skriva en sammanfattning av sÀsongen och den kommer jag dela upp i tvÄ delar. En kommer idag och handlar om alla resultat, kÀnslor och sÄ som varit under vintern. Den senare blir mer om vilka detaljer jag förbÀttrat och gjort att jag tagit ytterligare ett kliv, samt vad jag ska fortsÀtta slipa pÄ under sommarhalvÄret! Men, lÄt oss börja med resultatet. Vad blev det av sÀsongen? Vad kommer jag minnas den som och vad har varit bÀst? Det Àr frÄgor vi fÄr svar pÄ nu:

Ja vilken sĂ€song det har varit! Jag har tĂ€vlat exakt som jag velat, stĂ€llt upp i de tĂ€vlingar jag satte som mĂ„l tidigt i vintras innan sĂ€songen ens börjat. Förra Ă„ret blev en besvikelse och detta var faktiskt min första hela sĂ€song pĂ„ allvar kan man sĂ€ga. 

Det började med ett lÀger i Idre som gav sköna vibbar och visade ocksÄ att det fanns potential. Den dÀr kÀnslan jag hade pÄ det lÀgret att fasiken det hÀr kommer bli bra, riktigt bra, den var obeskrivlig. Veckorna gick och premiÀren i Dala-JÀrna blev instÀlld p.g.a sjukdom. Minnena började göra sig pÄminda och jag undrade om det skulle bli Ànnu en vinter utan tÀvlande. I nyÄrskrönikan den 31:a december skrev jag sÄhÀr:

”Men inför den hĂ€r sĂ€songen och Ă„ret 2017 har man lite förvĂ€ntningar. Eller nej, faktiskt inte. Jag vill bara vara frisk, Ă„ka skidor, ha kul och trĂ€na. Gott sĂ„.”

Typ sĂ„ var kĂ€nslan nĂ€r vi började sĂ€songen pĂ„ allvar. Första tĂ€vlingen var i Mora och mitt första 5km-lopp med skidor under fötterna. Nervös. SpĂ€nd. FörvĂ€ntansfull. Ett helt Ă„r av tekniknötande, lĂ€ger och trĂ€ningstimmar fanns bakom en och det var nu det skulle slĂ€ppa. 

Det gick allt annat Ă€n bra, sĂ„ kan vi sĂ€ga. Jag vĂ€ggade totalt efter 2 kilometer och stapplade i mĂ„l nĂ€st sist av alla. En besvikelse… Jag minns hur jag satt i bilen direkt efter loppet och bara stirrade ut. Surade ihop. Ältade. Efter 10 min insĂ„g jag att det inte skulle hjĂ€lpa och reste mig och sprang ut och hejade pĂ„ de andra. DĂ€r vĂ€nde min sĂ€song…

Dagen efter gick strĂ„lande, jag plockade placeringar och jag hade ork alla 5 kilometrarna och jag kĂ€nde Ă„tminstone ett uns av hopp. Helgen efter var det tĂ€vlingar i BorlĂ€nge och Ă€n en gĂ„ng fick jag ett kvitto pĂ„ att jag var pĂ„ vĂ€g uppĂ„t, sakta men sĂ€kert sĂ„ gick det bĂ€ttre och bĂ€ttre. Inga drastiska förĂ€ndringar men Ă€ndĂ„, lite bĂ€ttre för varje gĂ„ng jag drog pĂ„ mig tĂ€vlingsdrĂ€kten. Det flöt pĂ„ och tvĂ„ helger senare drog skutan mot Falköping och mitt första Tour De Mösseberg, dĂ€r första distansen var 100m supersprint. Aldrig kört den distansen och beslutade mig för att staka. Det kĂ€ndes inte speciellt bra under de 15 sekunder man körde och semifinal var inte pĂ„ kartan just dĂ„. Jag bytte om och fĂ„r sen höra att jag lĂ„g bra till. Haha jag fick en smĂ€rre chock dĂ„, för jag vet att jag Ă€r snabb, men sĂ„ snabb? Min kĂ€nsla hade rĂ€tt, jag var inte sĂ„ snabb, jag var 12 hundradelar för lĂ„ngsam… PĂ„ repriserna kan man se hur jag strĂ€cker fram fel fot, dvs foten som inte har chip. Det var de tolv hundradelarna det och för första gĂ„ngen hamnade jag i hetluften, jag var en tĂ„ ifrĂ„n semifinal. H e r r e g u d!!

Touren flöt pÄ bra sen och jag gjorde bra resultat rakt igenom och trots en tung sistadag blev det en 16:e plats och ytterligare en klapp pÄ axeln. Bra Filip!

Jag trĂ€nade vidare och hade tyvĂ€rr oturen att bli sjuk i förberedelserna inför USM. Det var precis pĂ„ dagen att jag hann bli frisk och kunde följa med till BorĂ„s. Vilka dagar det var dĂ€r nere och trots att min kropp inte riktigt ville göra nĂ„n topp-prestation sĂ„ var det grymma dagar med exakt den hjĂ€lp vi behövde och en grupp som man inte kan annat Ă€n Ă€lska. TyvĂ€rr sĂ„ var det kanske lite plumpen i protokollet att inte göra nĂ„gra bra lopp dĂ€r men oj sĂ„ kul det var! Ännu grymmare var det att fĂ„ ta ett USM-brons i lag i H15!!!đŸ„‰ Den vĂ„gen surfade jag vidare pĂ„ och trĂ€ningstimmarna rullade in inför Torsby och Folksam Cup. Med egengjort trĂ€ningsschema stallde jag mig pĂ„ start och presterade mina bĂ€sta lopp för sĂ€songen. Bara sĂ„dĂ€r. Boom! Allt klaffade och formen var betydligt bĂ€ttre Ă€n tidigare och det visade sig i resultatlistan! Yes, jag gjorde det!! PĂ„ stafetten sista dagen fick jag för andra gĂ„ngen kĂ€nna pĂ„ ”hetluften” nĂ€r jag i stafetten fick gĂ„ ut pĂ„ Ă„ttonde plats. 8:a i Sverige alltsĂ„ och till slut gick vi i mĂ„l som 19 lag i Sveriges nĂ€st största ungdomstĂ€vling! Det Ă€r ett av de bĂ€sta minnena jag tar med mig frĂ„n den hĂ€r sĂ€songen! 

Veckan dĂ€refter Ă„kte jag hem ett KM-silver i Ånnaboda och det speglade sĂ„ vĂ€l den hĂ€r sĂ€songen. Jag har tagit klivet och satt nivĂ„n, det Ă€r hĂ€r jag ska vara. Att sen fĂ„ avsluta sĂ€songen i Falun med finvĂ€der och distanslopp och sprintstafett var bara sĂ„ fint. Jag gjorde det. ALL trĂ€ning gav Ă€ntligen resultat och jag har under vintern gjort 21 starter jĂ€mfört med fjolĂ„rets 3. Jag visade att den potential jag suttit pĂ„ Ă€ntligen fick visa sig i resultatlistorna till slut. HĂ€r Ă€r jag sĂ„klart inte nöjd, nĂ€sta Ă„r vankas skidgymnasie och det krĂ€vs Ă€nnu hĂ„rdare trĂ€ning och slit för att nĂ€sta Ă„r göra allt rĂ€tt. Det Ă€r nĂ€sta Ă„r det gĂ€ller! Men att njuta av den hĂ€r sĂ€songen och alla minnen jag har med mig Ă€r viktigt! Jag vet nu att jag kan, det har jag bevisat nu en gĂ„ng för alla! 

Ja det var det. För er som vill grotta ner er lite extra har jag gjort en tabell över alla mina resultat under sÀsongen och de i en egengjord tabell hÀr;

Resultat 2017

Och ALLA bilder frĂ„n sĂ€songen finns förstĂ„s i galleriet, sĂ„ kika in dĂ€r!📾

Bilder!

Det var allt för idag hörrni, ha en fortsatt fin helg nu. PĂ„ Ă„terseende!🔜🔛🔝

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s