Säsongen officiellt slut!🎿

Hallå på er! 

Det är torsdags kväll och jag har precis kollat klart på landslagsdamernas match mot Kanada. Jag har frisknat till och lirade lite fotboll idag och testade, o det kändes bra så vi hoppas på det bästa! Faktum är också att det imorgon är sista dagen innan helg och påsklov, vilket är väääldigt skönt såklart. Veckan lyder då mot sitt slut och det är dags för del 2 i min lilla summering. Det kommer handla om detaljer, exakt vad jag har förbättrat den här säsongen och vad som fortfarande går att slipa på! Det är bara att hänga med:

Skidåkning består av många olika moment som måste stämma för att åka som allra bäst. Jag pratar om kondition, styrka och teknik. De här tre är nycklarna för att bli bra och noggrann som jag är har jag satt mig ner och studerat mina + och – det här året. Till att börja med har jag kunnat träna på bra och det var stor skillnad från vår till höst, så bra utveckling redan där. Under vintern har det här sista klaffat, främst i skejten där treans växel äntligen sitter, men även tvåan på ett stabilare sätt. I det klassiska har stakningen alltid varit en akilleshäl och jag har liksom inte hittat träffen, förutom nu sista veckorna då jag blev kompaktare och kände att det blev bättre. I övrigt handlar det om att inte stanna upp utan få en flytande rörelse genom tagen och hålla in armarna, det tenderar att bli flaxigt i pendlingen, men nu ska det bli rätsida på det! För att uppnå detta kommer jag tänka på det på ex distanspass och lägga in mycket styrka. 

Under året har jag också kunnat träna på och jag har blivit mer tränad än tidigare, vilket är en del i de resultat jag gjort och att jag åkt snabbare och tålt mer. Det här vill jag fortsätta bygga på och att hålla mig frisk, träna hårdare än tidigare och bli starkare. Det är såklart väldigt viktigt men för mig kan även detaljer under uppvärmning och rutiner på tävlingsplats vara viktiga och det har jag sett till. 

Egentligen har jag förbättrats på alla de här nyckelpunkterna och jag är glad att jag kan säga (skryta om😉) det och att träningen gett resultat. Nästa säsong är viktig och nu vill jag verkligen satsa. Jag har gjort min bästa säsong och har steppat upp men jag VET att det finns mer. Det finns alltid nåt att jobba på och i sommar ska jag verkligen ligga i hårdträning! Och motivation finns det, det är bara att kolla på bilder från vintern så förstår man varför man håller på! Det är helt galet bra att fara runt i Sverige på tävlingar med såna ledare och såna föräldrar och lagkamrater man har. Jag har sagt det förr och jag säger det igen- det finns inget hellre jag gör än att åka på läger och tävlingar med dem. Vi är som den stor familj, man kan vara sig själv och ha kul! Det är faktiskt en rätt så stor detalj i våra framgångar, under USM hade ledarna från andra klubbar berömt oss för att vi hade sån lagsammanhållning och hejade (skrek) fram de andra. Det är sånt som gör att man håller på!

Såna här detaljer är viktiga och över sommarhalvåret skapas skidåkaren brukar man säga och tanken är 300 h tills i December, minst. Så nöta, kriga, kämpa, you name it, det är det här slitet som ligger bakom! 💪🏼

Nog om det. Idag kom glajjorna jag beställde, görsnygga om du frågar mig, så bild kanske kommer i nästa inlägg. De blir perfekta till Sognefjell, så mycket kan jag säga!🌟

Så nu stänger vi därmed säsongen 2016-17 officiellt och lämnar den bakom oss, för nu väntar nya utmaningar och mer taggad kan man inte bli. Som avslutning får ni ännu mer bilder från Folksam Cup tagna av Madelene Karlsson som gjorde ett grymt jobb bakom kameran! Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s