PB, rullskidpremiär och stilstudie!💪🏼

Halloj på er! Hoppas allt är bra med er. Veckan är slut och därmed dags att se över den gågna veckan, den första tuffa för iår. Det är bara att hänga med:👇🏼

Jo i torsdags, dagen efter stavgångsintervallerna blev det ett lugnt pass inne på cykeln samt en stund på löpbandet. La även in några MAQ- övningar och sista fem minuterna stretch. Rätt så tråkigt pass, man var inte jättemotiverad, men jag gjorde det och 2 h in på kontot var viktigt! Dagen efter på fredagen kostade jag på mig en vilodag och det var kalas och så. Skönt att ta helg efter en intensiv vecka! 😅

Jaja helgen drog igång och på lördagen tog jag sovmorgon innan vi var på kalas inne i Örebro och sen bytte jag stavtrugor. Eftermiddagen spenderades huggandes på de kanske 500 m asfalt som är lagt utanför nybygget på gärdet utanför oss. Man tar vad man har helt enkelt och även om det var grusigt stundtals så var det kul! 

För att vara första passet med hjul under fötterna kändes det bra tekniskt och det finns en bra grund att bygga på! Passet blev 1:30, 18 km långt och innehöll impulser, samt teknikövningar för teknikens skull. Efter ungefär 50 min bytte jag till skejtmaterial och det kändes lika bra det! Här finns en film från passet, en s.k stilstudie, hehe. Och ja det är pappa som hejar på i bakgrunden!😉

Fel
Den här filmen finns inte

Det är fortfarande lite flaxigt i pendlingen och jag ska tänka på att hålla huvudet still också. Dock ser det mycket bättre ut än tidigare, det ska sägas! Är också väldigt nöjd med Madshuspjäxorna som är mycket lättare och bättre än de jag hade tidigare.👍🏻

Idag, söndag var det egentligen tänkt att vara intervaller men så slog mig tanken på ett löptest. Det är ändå första veckan och det är kul att sen utvärdera i höst hur det såg ut och vad jag sprang på i våras! Därför bar det av till elljusspåret och 2 varv på en ca 2,5 km lång slinga. 🌟 Naturligtvis värmde jag upp innan med löpningen dit+ några impulser och så innan jag började. Sen drog jag iväg med lätta steg och väldigt hög puls första varvet. Andra varvet var pulsen lika hög men benen betydligt tyngre och med ett löpsteg som en björn. Konstigt nog kämpade jag mig in på en snabbare tid på andra än på första varvet! Och VILKEN tid! På Fjugestaloppet förra året som var 5 km sprang jag in på 23.10 och nu inte ens ett år senare stapplar jag i mål på 19.36!!! Helt otroligt och där har ni svart på vitt känslan av att jag blivit bättre. Ska jag vara ärlig så var det bara 4,6 km enligt pulsklockan och en annan bana än loppet i fråga. Dock vet jag inte exakt, det loppet kanske var lite kortare än 5. Men jag hade ändå sprungit in på runt 21 min! 🏃🏻🏃🏻  Jag kan knappt fatta det själv. PB så det sjöng om det och det blir kul att springa samma bana i höst och se! Och trots hagel hann jag få en fin bild när solen tittade fram.📸

Skönt kvitto att få! Nu på kvällen körde jag också ett lättare styrke- och stabilitetspass på 1 h och veckan fullbordades. 10,5 h blev det och nu känns det att vi är igång på riktigt! Efter passet blev det kvarg med banan och hallon, ett tips som mellanmål etc. Hårdträningen är helt enkelt igång och jag är oerhört taggad, det ska gudarna veta. Imorgon börjar en ny liknande vecka och dessutom andra praoveckan, så det blir kul! Så mer än så får ni inte nu, utan vi hörs till veckan!

 Hare gött👋🏻

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s