32 minuters intervalltid på 2 dagar!👊🏻

God kväll på er och hoppas allt är bra. Träningen rullar på och den minst sagt tuffa veckan lever upp till sitt namn, som rubriken lyder har det blivit några minuter i A3-zonen senaste dagarna och fler ska det bli- imorgon är det löptest med svart grupp! Mer om det snart!

För igår var det träning återigen och denna gång lite lättare backintervaller på banorna kring Fjugestaloppet, ungefär vid Kälkesta. Iallfall, sista kilometrarna är det en lång utdragen backe som är riktigt seg och som var dötuff förra året ( och den är dubbelt så lång och brant som på bilden😅)

Därför bestämde jag mig för att mentalt tackla backen och liksom lära mig tycka om den och vänja mig. Därför gick jag dit och sprang fullt blås från botten till toppen tre gånger, totalt 8 min intervalltid. Låter helt sjukt, jag vet, men vissa hjärnspöken ska jagas bort och när jag passerar där under loppet kommer jag känna hur jag äter mig upp i backen. Som skidåkare är ju dessutom backen det som är min styrka på den här banan, där är det mycket hjärta/lungor. När de var klara sprang jag hem igen och körde 30 min styrka och rörlighet och så kunde man sätta ✅ på den i träningsschemat!🌟


Helt otroligt hur man kan få en sån bild i kylan…

Nåväl, idag hade jag tänkt mig cykel i 1:30 men så frågade Ronja om jag skulle med på rullskidintervaller i Lanna. Kunde inte tacka nej, så snörade på mig pjäxor och allt och åkte vägen Fjugesta-Knista-Hidingebro-Lanna innan vi möttes och brände av några riktiga dödsintervaller. 3st 8-minuters-intervaller och en summa på 24 min aktiv intervall. Vad säger man? Usch typ… Nej men så mycket till teknik fanns inte utan man gick på styrka och viljan att klistra mig som ett frimärke i rygg och sen spurta på slutet. Det är bra träning att också sätta in en spurt när man är på tom tank höll jag på att säga men när man är slut, som under en masstart exempelvis! När själva intervallerna var klara varvade vi ner och sen var det bara att åka hem och äta. Ja det finns pass och sen finns det pass, helt klart. Men som vi skidåkare säger- det är det här som ger! 💪🏼 Tyvärr fick jag inte med nån bild från passet…

Det var det om träningen. På fredag drar familjen och jag till västkusten och Strömstad, vilket blir oerhört kul och skönt att komma bort och njuta av västkustluften hehe. En del träning blir det där, dock bara långpass och cyklebanorna där sträcker sig över en mil så det blir timjagande så det räcker, det kan jag lova! Här en bild från en av de absolut finaste kvällarna förra året!

För övrigt så har jag som ni kanske sett ett samarbete, med Fjugesta Elektriska som sponsrar med träningsväskor och vallaboxar bland annat och som blir en av mina samarbetspartners. Kul samarbete och självklart då pappa driver företaget! 


Som en liten påminnelse så gå in på den här 👇🏼 länken så hittar ni allt om sponsorer och hur ni blir en av dem!

Samarbetspartner

Annars har jag inget att tillägga mer än att ta hand om er tills vi hörs igen! 👊🏻
/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s