Stekande hetta och en hel del rullskidor!đŸ’ȘđŸŒ

Hej pĂ„ er. VĂ€rmen har Ă€ntligen kommit och shortsen har Ă„kt fram pĂ„ allvar nu! đŸ”„ I tisdags var det dessutom prick en mĂ„nad kvar till skolavslutning och sommarlov, vilket Ă€r oerhört skönt sĂ„klart. Förresten fĂ„r man ju ta och gratulere vĂ„ra kĂ€ra (?) skidrivaler i vĂ€st pĂ„ dagen, om Ă€n en dag för sent. 🇳🇮 HĂ€r Ă€r dagens inlĂ€gg:đŸ‘‡đŸŒ

Jo i mĂ„ndags blev det en löprunda efter skolan för att inviga nya skorna- och som de gick! Mycket lĂ€ttare och skönare Ă€n de gamla och lite mer terrĂ€nganpassade skor, vilket Ă€r bra. 

1:00 blev passet sen duschade jag, innan morfar och jag Ă„kte in till Örebro för att stötta KIF Örebro till 3 poĂ€ng mot Linköping. Just pĂ„ den fronten gick det inte jĂ€ttebra, det blev förlust med 1-4, men kul var det. 

Vi satt ganska högt upp och hade med oss varm choklad och rejĂ€lt med klĂ€der, sĂ„ det vart mysigt trots att termometern visade +5°. Att vi dessutom satt en rad frĂ„n svenska förbundskaptenen Pia Sundhage var ju döcoolt!! Ännu coolare var att jag fick en bild med henne. Suddig, men Ă€ndĂ„, inte varje dag man trĂ€ffar pĂ„ en förbundskapten!


Inte lite starstruck!😉

Jaja det blev tisdag och tyvĂ€rr ett litet bakslag. Det har gĂ„tt lite sjukdom i familjen ett tag och under dagen fick jag halsbrĂ€nna, en rejĂ€l sĂ„dan, men tĂ€nkte att det skulle gĂ„ iallafall. Jag brukar fĂ„ just halsbrĂ€nna men oftast kan det vara andra orsaker Ă€n en sjukdom. Dock sĂ„ tog jag beslutet att inte lĂ„ta det som kanske höll pĂ„ att bli nĂ„got bryta ut och det fick bli en vilodag. TrĂ€ningen blir dock dem samma, bara att det blir lite lĂ€ngre pass hĂ€r och dĂ€r. Det Ă€r bĂ€ttre att ta det lugnt en dag Ă€n att bli borta 2 veckor, sĂ„ det fick bli lite pluggande, skrivning i trĂ€ningsdagboken och sen kapade jag och pappa stavarna med sisĂ„dĂ€r 1,5 cm. SmĂ„ detaljer Ă€r viktiga- det Ă€r sen gammalt.😌

IgĂ„r kĂ€nde jag mig dock bĂ€ttre och det fick bli ett rullskidpass hemifrĂ„n Fjugesta via Knista, Hidingebro, Lanna och slutligen Lekhyttan tur och retur. 29 km blev det och faktiskt mitt kanske tekniskt bĂ€sta rullskidpass nĂ„gonsin! ⭐ Tekniken efter att ha kapat stavarna blev mycket bĂ€ttre och pendlingen och isĂ€ttningen i stakningen blir mycket mer naturlig. Passet blev 2:30 lĂ„ngt och jag lade in 8 st impulser för att fĂ„ lite fart, de kĂ€ndes ocksĂ„ bra och jag kom upp pĂ„ stavarna pĂ„ ett helt annat sĂ€tt. DĂ€refter Ă„kte jag hemĂ„t och avslutade med 15 magövningar i styrka och lite MAQ-övningar. Riktigt kul att trĂ€na en sĂ„n kvĂ€ll och Ă€ntligen fĂ„ tekniken klaffa. Skönt!đŸ‘ŠđŸ»


Idag efter skolan gick jag faktiskt och köpte en ask jordgubbar och grĂ€dde, för vad Ă€r mer somrigt Ă€n det och vad Ă€r godare Ă€n det en dag som denna? 😋

Det tyckte jag jag kunde kosta pĂ„ mig för sen pĂ„ kvĂ€llen blev det rullskidor igen, denna gĂ„ng intervaller i Garphyttan med svart grupp i den nĂ€rmast tropiska hetta som kommit. I 25 plusgrader körde vi stakintervaller pĂ„ banvallen dĂ€r man börjar med den kortaste och sen nĂ€sta gĂ„ng tar man en lĂ€ngre osv. 3 rundor blev det och hejsan blĂ„sor i hĂ€nder och hejsan trĂ€ningsvĂ€rk i armarna, de var rejĂ€lt stumma kan jag sĂ€ga. 😅

DĂ€refter varvade vi ner och jag Ă„kte hem och körde styrka pĂ„ verandan. Totalt blev det 2:00 trĂ€ning och det fĂ„r gĂ€rna fortsĂ€tta vara sĂ„nt hĂ€r vĂ€der pĂ„ passen!😎

Nu Ă€r det inte heller lĂ„ngt kvar till Torsby Sommarskidskola som jag och David ska vara med pĂ„. 11-15 Juni hĂ„ller det pĂ„ och Ă€r som ett lĂ€ger med trĂ€nare och aktiva dĂ€r, samt skidĂ„kare i vĂ„r Ă„lder frĂ„n hela Sverige. Riktigt kul ska det bli och lĂ€gret kommer innehĂ„lla bl.a skidĂ„kning i tunneln, paddling, vandring, och som pricken över i kommer Stina Nilsson vara dĂ€r! Superkul sĂ„klart och tvĂ„ veckor dĂ€refter drar vi till Norge, sĂ„ det blir en minst sagt fin start pĂ„ sommaren!đŸ€˜đŸ»

Nog om det. Imorgon blir det ett blandpass med cykel och lite gym innan jag tar helg och den i sin tur bestĂ„r av dubbla lĂ„ngpass, vilket inte blir helt fel i det hĂ€r vĂ€dret. đŸ‘ŒđŸ» I övrigt Ă€r det lugnt i helgen sĂ„ det Ă€r bara att suga in sĂ„ mycket D-vitamin som gĂ„r och njuta, vi fĂ„r ju se hur lĂ€nge vĂ€rmen stannar den hĂ€r gĂ„ngen hehe.

Jag hittade förresten hĂ€romdagen en vĂ€ldigt bra lĂ€nk om stakning dĂ€r man visar pĂ„ teknik pĂ„ ett vĂ€ldigt bra sĂ€tt. För er som vill, kolla in lĂ€nken sĂ„ kommer ni förstĂ„ vad jag mer exakt menar med ”trĂ€ff”, ”att komma upp med kroppen” eller ”pendling”. đŸ‘‡đŸŒ

Swix Stakteknik

VĂ€ldigt intressant, det Ă€r exakt det man strĂ€var efter! Det fĂ„r faktiskt avsluta dagens inlĂ€gg, sĂ„ vi hörs i helgen sĂ„ ha det gött till dess!đŸ‘‹đŸ»

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s