Intervaller för hela slanten!

Hallå i stugorna! 😃

Uppdateringen på sistone har varit usel, men skolan går först och det har som sagt märkts att det var sista rycket innan betygen för allt kom på en gång. Nu tar jag därför välförtjänt långhelg (fre-tis) då vi har klämdag på måndag, vilket är sjukt skönt! Nu har det dessutom slagit över till juni och träningen rullar på, kvalitet var fokus denna vecka och det har det blivit. 🌟Dessutom har jag fixat klart lite med nästa säsongs material! Här är dagens inlägg: 👇🏼

Ja i måndags drog jag och pappa in till Löpex i Örebro för att testa de gamla skidornas spann och på så sätt avgöra vad de duger till kommande säsong och vad som behöver beställas från kontraktet. Vi kom fram till att ett par kallföresskidor och ett par hårda skejtskidor ska beställas och jag får passa på att säga STORT tack till klubbens sponsor Löpex Sport för utmärkt service, superbra!👏🏻

Därefter var det raka vägen hem och byta om för att sen träffa en kille här i Fjugesta som heter Bill och som är lika skidintresserad som jag och har rullskidband. Han visste vem jag var och hade undrat om jag ville hänga på ett pass- det tackar man inte nej till! Vi träffades och körde ett knippe norska intervaller 4*4 min med uppförslutning på bandet i ca 1:00. Jätteroligt pass och det sved i armarna kan jag säga, dessutom får ni en stilstudie i form av en video från en av intervallerna!👊🏻

Fel
Den här filmen finns inte

Det ser betydligt bättre ut än i vintras, men det finns en del att jobba på och det kommer vara målet hela träningsåret!

Under tisdagen vankades det löpintervaller i Ånnaboda med svart grupp. Passet inleddes med löpskolning och därefter dunkade vi på pyramidintervaller med 1-2-3-3-2-1 som minutrar. Kändes riktigt bra och löpformen är nåt som verkligen blivit bra på sistone och som bör passa mig rent kroppsmässigt då jag är lång och lite spinkigare haha. När de var avklarade hade vi ett litet avstämningsmöte och info kring Sognefjell och så. Mer om det kommer jag tillbaks till, för onsdagen blev en välförtjänt vilodag och sen vankades ännu ett intervallpass denna gång på rullskidor med gruppen. Vi körde i backen upp mot grusvägen till Storstenshöjden fyra vändor, där varje tog ca 5 minuter. Riktigt skön känsla formmässigt för min del och det där med att jag är en bergsget och gillar backar verkar vara sant. 💪🏼 Jag är inte så muskulös och väger inte så mycket, det kombinerat med min syreupptagningsförmåga, där jag får göra det jag är bra på; att gå på lungor, gör att sånt här passar mig bra! Tekniskt var det lite blandat men överlag fint pass. Allt avslutades sen med några impulser innan det var tack o hej!

Idag efter skolan fick det bli ett cykelpass på 1:20. Hade egentligen tänkt springa men en sträckt vad på idrotten gjorde att jag fick tänka om lite, men det blev ett bra, riktigt fint pass. Tiden går oerhört fort när det är sånt här väder, idag var det som att åka runt i ett vykort.🙌🏻🚴🏼

Rent fredagsnöje!🙏🏻

Därefter blev det supergod middag hos farmor och farfar för att fira in helgen.
Blickar vi lite framåt väntar inom en månad både Sommarskidskola i Torsby samt klubbläger till Sognefjell! Just Sognefjell är det idag prick en månad kvar till och som man längtar. Just nu befinner sig både svenska skidlandslagets damer och norska landslaget där och ja, de ser ju inte ut att lida, här en bild från Sofia Henrikssons Instagram!📸😻


En månad kvar alltså! Shiiiit. Först ska det dock hända annat och i nästa inlägg tänkte jag skriva lite om planeringen framöver och lite tankar och utvärdering hur träningen går och vad vi fortsatt ska lägga fokus på! Det blir kul.🤘🏻

I övrigt så ska jag och morfar på fotboll när KIF möter Vittsjö på söndag och sen är det bara att träna och njuta av långhelg. Och hörrni, nu är det bara 3 skoldagar kvar+ skolavslutningen! Sen är det sommarlov och man inte behöver tänka på att gå upp tidigare eller ha läxor och stressa med det när man ska lägga träningsschema för veckan! Oj så skönt det blir! 🙌🏻 Som sagt i nästa inlägg får ni lite av sommarlovsplanering+ en utvärdering och lite riktlinjer för hösten! Läs då, för nu tackar jag för mig och önskar er trevlig helg! 🙏🏻

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s