Lägerveckor är de bästa veckorna!

Hallå i stugorna! Det är lördag och jag har (äntligen) slutat skolan och fått ta sommarlov. Ett litet ”jippie” på det är nog på sin plats.  Inlägget idag kommer det helt och fullt handla om den fantastiska vecka som varit i Torsby. Det har blivit massor av träning och en hel del nya bekantskaper. 8 pass på 5 dagar har avverkats och nu är man mör i kroppen kan jag säga!😅

Vi tar det väl från början…

I söndags drog vi tidigt och checkade in osv på Valbergsängen. Första passet blev ett längre lungare pass på 11 km löpning i regnet. ☂️ Det gjorde dock inget utan var rätt skönt faktiskt, dock vart det en himla massa blöta kläder att torka sen… Vi sprang genom skogen på stigar och det är ju sååå mycket roligare än vanlig löpning på banvall etc. Bra pass, och sen på kvällen spelade vi frisbeegolf som kvällsaktivitet.

På måndagen blev det klassiskt i tunneln där vi tränade mycket teknik och jag satte det bra, fick positiv feedback av tränarna så det var skönt. Framförallt känner jag att diagonalen sitter bra och nu jobbar jag vidare med stakningen så blir det nog bra till vintern.


Eftermiddagen blev samma sak fast med skejt där vi åkte på lite olika teknik-stationer och tränade. 👌🏻 Att åka på snö så här i början är ju lite ovant och skidorna blir långa. Dock gick det bra och det känns inte som man var så stel och så. På kvällen hölls en föreläsning/frågestund i konferenslokalen med Stina Nilsson, Daniel Richardson och Viktor Thorn, alla från A-landslaget. ⭐️ Kul var det och lite frågor som man inte normalt hör de svara på+ att man inte ser dem varje dag…

Dagen därpå var det dags för vandring och vi gick 12 km på en fin slinga som kom till vattnet där vi sen paddlade 5 km in till nästa punkt och därifrån gick vi över myrar tillbaka till Valbergsängen igen. 4 och 21 km totalt och ett riktigt roligt fint pass, en favorit helt klart med såna här långa pass. 🙌🏻

Det var många blöta skor efter det passet, det är en sak som är säker!

Vila på eftermiddagen var det icke- istället slog vi på stort och körde en dötuff intervallbana med där man skulle springa slalom, krypa osv. 20 st 70/20 intervaller, dvs 70 sek aktivt med 20 sek vila. Svintufft var det och en maxpuls på 197 säger ju en del… Stina Nilsson var med på det passet och med stretch blev det totalt 1:20 på pulsklockan. På kvällen var det 7-kamp på schemat med en del roliga aktiviteter man i gruppen skulle greja. Riktigt kul men slitsam dag, man var väldigt lättvaggad. Det är en sak som är säker!

Morgonen därpå var det onsdag och dags för laktattest. 🙏🏻 Inte jättepigg just då, men det går ut på att springa på band (i det här fallet) och mäta sina olika pulszoner och mjölksyra. Det gick kanon, jag fick springa 4 intervaller och sen stegrades lutning och fart på bandet för varje intervall. Jobbigt var det, men inte som jag trodde och testvärden blev fina, så nu kan jag förmodligen träna på ett smartare sätt gällande olika pulszoner. 💪🏼

Ångest-promenaden innan testet😝

David in action📸

Efter det bytte jag om och körde nedvarvning samt några fartdrag klassiskt i skidtunneln. Bra känsla! Runt lunch var det också info om skidgymnasie för oss och hur skola etc fungerar. Riktigt inspirerande och nu ramlade nog polletten ner på allvar att det faktiskt är det här jag vill hålla på med.👊🏻

Eftermiddagen bestod av ett pass i idrottshallen vid själva skolan. En hinderbana med 90/30 intervaller samt innebandy och fotboll. Superkul pass även om det blev sjukt jobbigt. Sista kvällen med gänget blev det sen lite grupp-uppgifter och roliga tävlingar. Morgonen därpå blev sista passet med lite lekar och så i tunneln, skejt denna gång. Roligt såklart och just tid i tunneln får man inte nog av, ju mer desto bättre. 😍

Fel
Den här filmen finns inte
Mössorna är förresten sorterade efter varje grupp och var utdelade, så det är inte min egen.😉

Efter lunchen var det samling, städning och prisutdelning innan det var tack och hej och ett riktigt roligt läger var slut. Fantastisk vecka och jag hade lätt kunnat stanna några dagar till. 👌🏻Totalt blev det 9 h 13 min veckan innan lägret och under lägret 15 h 26 minuter. På de 5 lägerdagarna. Det är mycket. Men det var fruktansvärt kul och nu är det bara 15 dagar kvar till nästa läger. Då Norge och Sognefjell!🔜🎿

Igår var ju skolavslutning och det mm kommer framöver. Ha det fint tills dess så hörs vi.☀️

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s