Sommar och sol- oj vad jag har längtat!

Ja hej på er. Sommaren har slagit till med full kraft och snacka om smakstart på sommarlovet! ☀️ Det är måndag och en ny, betydligt lugnare vecka drar igång. Som vanligt när nya veckor stundar summerar vi den gångna med lite goa siffror och statistisk. Allt om det snart, för nu är det äntligeeeeen lov!


Sista veckorna var riktigt sega och det där med att inte ha något inbokat från 7-15 varje dag och nu kunna träna när man vill eller göra/åka/cykla/springa var man vill, när man vill och kan, är en frihet. Sen att rensa hjärnan, slippa stressa o tänka på allt är det skönaste. Nu ska det bli en sommar med vila, träning, läger och så lite sommarjobb förhoppningsvis. Kul ska det bli och nu hörrni är det bara 13 dagar kvar till Sognefjell! 🙌🏻 En bild på det är väl på sin plats!

I lördags blev det en rejäl sovmorgon kan jag säga som start på lovet och sen runt tre så sågs jag och Ronja o körde ett A1-pass rullskidor i 1:40 mot Kinkhyttan, där vi bara åkte runt, pratade och njöt av vädret. Skönt pass, det bevisar bilderna:📸


Igår blev det också ett pass, denna gång med Anja och det vankades stavgångsintervaller uppför slalombacken i Storstenshöjden. Vi värmde upp och sen drog vi på 3 gånger upp, vilket är ca 70 höjdmeter på 500 m. Brant och jobbigt med andra ord.💦 Men man får säga att det nästan är värt det när man kommer upp på toppen och möts av utsikten, trots att man står och hänger på stavarna med svetten rinnandes så är det härligt.

På kvällen sen åt vi jordgubbstårta och idag har det varit vila hela dagen. Oftast innebär vilodag andra sysslor man inte hinner med annars, men nu räcker ju tiden till. Dock har jag skrivit igenom träningsdagbok jag glömt fylla i under typ 3 veckor (😅) och sen tagit en tur till mormor och morfar, samt fixat ännu en omgång citron- och ingefärsshot. 

Som ni också kanske märkt så har ännu en samarbetspartner kommit upp och i samband med kontraktet med Madshus som innebär reducerade priser på skidor, gäller kontraktet samma sak med bindningarna av märket Rottefella. De håller hög klass och är alldeles utmärkta. Superbra! ⭐️


Nu till veckan. Förra veckan, med läger och allt samlade jag på mig hela 17 h och 32 min träning. Det är oerhört, med betoning på oerhört mycket. Jag höll mig dock frisk och klarar nu den tuffa träning jag kör. Denna månad landade på 44 h 55 min och det är också det extremt. Så högt ska jag inte ligga, utan runt 35-42 h/månad. Känns ändå skönt att ha tränat så pass bra och det känns som förberedelserna inför vintern är på topp och bättre än planerat. Nu kommer jag från och med här satsa mer på tuffa pass 3 ggr i veckan och dra ner på timmarna. Jag har under våren och tills nu tränat mängd och med tuffa pass, men inte blodigt många. Nu satsar jag på mer såna pass och sen gå ner i volym och framkalla kvalitet helt enkelt. Stakningen och överkroppsstyrka var huvudfokus och kommer så vara hela året. 

Kommande vecka blir på 7 h innehållandes bl.a löptest imorgon och favoriten myr-intervaller på torsdag. Kul som sjutton alltså!👊🏻

Men nu får ni ha en fin vecka så hörs vi igen inom kort! 🙌🏻

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s