I fjällen vill jag leva, i fjällen vill jag dö!

Hej igen!

Är hemkommen igen efter fantastiska dagar i Idre, det har varit underbart väder, fina träningspass och storslagna vyer. 🙌🏻 Vad mer kan man önska sig? Glad också att farmor och farfar är snälla och tar med mig på en sån här tripp, det har varit superkul och precis vad jag behövde innan allvaret börjar igen. Såhär har det sett ut:👇🏼

Ja avresa i fredags alltså och i Lima fick det bli ett inplanerat lunchstop och sen kollade vi in Sixten Jernbergs museum med allt om hans aktiva karriär, minst sagt imponerande.

Farmor!❤️


Sen bar det vidare upp genom skogarna och vi övernattade vid Lomkällan, 4 km utanför Särna där vi åt pannkakor i solnedgången!😊

Dagen därpå drog vi vidare och åkte upp på Nipfjället. Magisk utsikt, underbar fjällmiljö och renar i vägkanten. Man måste bara ÄLSKA fjällen! 😍 Där fikade vi och fotograferade utsikten.

Farfar vid kameran!

Underbart!

Därefter tog vi oss mot slutmålet Idre och checkade in på campingen. Under eftermiddagen testade jag rullskidbanan på stadion och körde ett distanspass med impulser. Kanonkänsla tekniskt och banan var top notch så det fanns inte mycket att klaga på. Farfar agerade även nu fotograf!

Glada miner under såna här pass!😉

Min egen supporterklubb!❤️

 

Kroppen kändes bra och varje halvtimme drog jag på 3 impulser, där tekniken stämde relativt bra. Har även ett gäng filmer och annat som kommer i nästa inlägg! 👊🏻

På söndagen vaknade vi tidigt, termometern stod på +6 och jag började dagen med ett löppass upp till toppen av Idre Fjäll. Värmde upp 25 minuter sen sprang jag intervall från botten till toppen. 1,04 km slalombacke tog 9,01 och pulsen skrämdes upp i 198, men det var det värt. På toppen öppnades en helt ny värld och utsikten finns inte ord att beskriva. Det var så fint!!🗻🙏🏻

Den utsikten skojar man inte bort!😍

Vätskebältet- en skidåkares bästa vän!


Att gå upp tidigt en kylig morgon och mötas av det här på toppen, DET är balsam för själen. Jag stod i solen och bara njöt i flera minuter innan jag joggade ner och varvade ner innan jag var tillbaka vid husbilen och stannade uret på 1:02. 

Där står snökanonerna uppradade och spanar in utsikten!


Efter duschen rullade vi vidare mot nästa delmål på resan- Grövelsjön. Där åt vi mat och gick en bit på en av vandringslederna. Jag gick också ut på en myr och letade efter hjortron. Tro det eller ej men jag fann en näve skogens guld bara 50 meter från husbilen i ett dike. Självklart fick jag det på bild!

På kvällen stannade vi vid en lägerplats vid Österdalälven och slog läger. Dagen därpå vaknade vi upp till detta!👇🏼


Vi åt frukost i solskenet och sen började hemresan och efter stopp i Älvdalen, Mora, Nusnäs, Leksand och Guldsmedshyttan kom vi hem till ett mörkt Fjugesta runt 21:30 igår kväll. Det var en fantastisk tripp och att få åka med farmor och farfar är guld värt. 🙌🏻

Här finns alla övriga bilder från vår resa genom Dalarna:😊

📸📸

H J O R T R O N

Idre Fjäll 816 m.ö.h

Grövelsjön!

Solnedgång över Kringelfjorden.🙏🏻


Tack Idre, Grövelsjön och farmor och farfar för en underbar vistelse!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s