Hösten på ingång! 🍁

Hallå i stugorna, favoritbloggarn här igen. Skämt åsido, det är helg igen och det var ett tag sen jag uppdaterade. Det här har blivit en lugn vecka träningsmässigt, men det finns såklart en del att ta er igenom. Spänn fast er: 👇🏼

Ja efter min lilla succé-söndag i Ånnaboda så fick det bli lugnare träning under måndagen på grund av min skada i höften. Jag ringde o hörde hur numera Torsbytjejen Ronja hade det i de värmländska skogarna och sen körde jag 45 min stabilitet och rörlighet. Bra pass för att undvika skador längre fram och även om man inte ligger blöt som en katt efter med maxpuls och mjölksyra, så gör det sin lilla nytta det med. 

Tisdagen däremot blev lite hårdare. Vi var en duo på klubbträningen som körde stavgångsintervaller i Storstenshöjden en sådär lite lagom kylig höstkväll. Vi körde hela backen upp 3 ggr och sen 2 ggr till drygt hälften av den, vilket blev 20 min intervalltid. För egen del kändes det bra och lite kräm fanns det allt i benen, för snabbaste vändan upp gick på 4,23!👊🏻

Fullt fokus framåt!🙌🏻

Fel
Den här filmen finns inte

En liten film på det är inte varje dag!

Dagen efter tyckte jag att jag förtjänade en vilodag och så blev det. Torsdagen däremot låg man inte på latsidan, 18:00 vid klubbstugan i Ånnaboda var det dags för löptest. 🏃🏻 Hua mig, man har alltid lite ångest men faktum är att det gick rätt bra. Som jag nämnt har jag lyckats springa in på samma tid (13,17 båda gångerna) men denna gång gick det aningen långsammare. Jag sprang in på tiden 13,30 och som vanligt öppnade jag lite för hårt och stumnade rätt fort, faktum är att jag tror loppet från söndagen fortfarande satt i för benen var ovanligt tunga. Däremot är det där ingen skam, det är drygt en minut snabbare än ifjol och jag är nöjd iallfall. ⭐️ Statistik från själva testet:

Tid: 13,30 Sträcka: 3,26 km Medelfart/km: 4,07 Maxpuls: 205 bpm

Som avslutning körde vi ett knippe styrkeövningar med 10 sek vila mellan och så lite hederlig avslappning till lugn musik, det kan vara bra för själen det med!🙏🏻

Igår blev det ännu en vilodag och då med sjukdomskänningar. Halva skolan är förkylda och nästan hela svart grupp och det är ju inget oförutsägbart då skolan är i full gång. Tråkigt är det ju förstås men det är bara att bita i det sura äpplet. Idag är jag är täppt i näsan och tung i andningen, så nån träning kommer inte på tal. Jag har inte varit sjuk sen första dagarna i April, det är grymt så jag ska ändå inte klaga.👍🏻

Tränigsmässigt har jag haft ett block med medelhårda veckor och nu framöver går jag ur den mellanmjölken. Jag ska bli hårdare med veckotimmarna och få dynamiken emellan vilket generar kvalitet! Dessutom måste jag få in mer rullskidor, det var ett bra tag sen nu då löpningen har tagit över litegrann även om det är kul det med. 🙌🏻

Idag har jag tagit sovmorgon, svidat om o målat väggarna i vallaboden vita och hunnit med en del träningsdagbok. Jag lånade också i förra veckan SISU:s bok om elitidrott som jag ska läsa och plugga från. Där finns mycket diagram och grejer att läsa och kanske även ta efter när man analyserar och skriver träningsscheman allt för att utvecklas så bra de bara går.

Spännande!

I övrigt väntar en vanlig filmkväll nu. Hösten har kommit nu med regn och rugg så för tillfället längtar jag inte ut o träna. Nu har det bakats äppelpaj här så det luktar sådär härligt i hela huset! 

Innan vi avslutar för idag så bjuder jag på en liten throwback till fjolårssäsongen sista och kanske soligaste dag under Lilla Skidspelen i Falun, där jag och David körde teamsprint!📸

Fullt ös medvetslös!

Förberedelser på alla håll!

Sol, uppvärmning och manchester- få saker får en att smälta så mycket!😉

 

Tills nästa gång så ska jag försöka friskna till så hörs vi!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s