Dutt-tränande är inte vinterns framgångsrecept!

Hej på er, hoppas allt är bra. Veckorna bara rullar och rullar och snart är vintern här och det ska igång o tävlas. Jag har dock fortfarnade problem med hosta och det blir, tillsammans med lite annat dagens samtalsämne:

Ja vad ska en säga, det sitter i. Alldeles för länge. Jag lider ju av astma och därför har den här sjukdomen (som övergått i lätt hosta) blivit sjukt långdragen. Jag känner mig pigg i övrigt men hostar lite än, därför har jag inte kunnat träna intervaller på länge och fått nöja mig några få lugna pass möjligen med nån impuls. Det har lett till att jag inte blivit sämre, jag har inte gått över gränsen men jag har inte blivit så mycket bättre heller på en månad nu. Tråkigt och väldigt olägligt då det snart är vinter och jag behöver träna ner mig litegrann vid den här tiden av året. Det jag har gjort är att jag dutt-tränat eftersom jag tycker jag inte vart så pass dålig att jag ska sitta inne och vila och då har träningen visserligen blivit av, men själva tillfrisknandet har bromsats. Det är ju en balansvåg såklart, för träningsnarkoman som man är kliar det i kroppen och snart är det vinter osv osv. Nu är det ju informationsdagar tre helger i rad och de kommer jag delta i, är nog ingen fara så. Däremot måste jag vila i veckorna tills jag blir frisk så pass att jag slutar gå runt i den här plus-minus-noll-cirkeln. Det kommer straffa sig om jag drar in med irriterade luftrör i vinter när det blir kallt på riktigt, det vill jag inte. Då kan hela säsongen gå åt pipan, så  det blir o se till att bli helt 100%, dvs inte träna och inte gå runt på halvfart i ett par månader. Det tar emot, jag vill träna men några dagar/ nån vecka till får det ta. Vintern ska bli kul och så måste man våga vila även om det enda man vill är o snöra på sig löparskorna!

Livet går vidare och lite händer det allt ändå. Igår var det Sannamarken i ett regnigt Fjugesta och över lunch jobbade jag i thairestaurangen där det var bra drag på folk, kul! Fick också sms från Löpex i eftermiddags om att mitt paket från Madshus kommit så det ska väl hämtas ut här nån dag. Då blir det julafton i förväg kan jag lova!😉

Vad gör jag då en vardagkväll? Jo just nu ligger jag och lyssnar på favoritpodd numero uno med Mia Skäringer och Anna Mannheimer. Galet härliga reflektioner och många skratt, rekommenderar starkt en regnig onsdagkväll som denna. Man får sig lite tankeställare och en härlig värmländsk touch på vardagen. Det ni får ni inte gå miste om!


Nej hörrni nu ska jag ta o läsa igenom fysik-läxan en sista gång innan läggdags! Ha det fint med er så hörs vi på fredag efter Mora-dagen!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s