Ansökan till skidgymnasie!

Hej igen. Idag tänkte jag gå igenom vad som snurrat i mitt huvud under hösten, vad som kommer hända och vad som gäller framöver.

Ja förra helgen skickades alltså min ansökan till skidgymnasium iväg till svenska skidförbundet. Det är med glädje och spänning jag alltså valt att satsa på skidorna och kombinera skolan med en elitsatsning, vilket äventyr! Själva ansökningsprocessen gick till så att jag fick rangordna vilken ort jag ville gå i, skriva ett personligt brev samt skidmeriter och andra idrottsmeriter. Jag fick fylla i resultat på de nationella tävlingar, ange meritvärde och kontaktuppgifter. I januari väntar intagningstester i både styrka, rörlighet och kondition+ en antagningsintervju som sen vägs in i bedömningen. Bedömningen innefattar bl.a testarna, sociala och fysiska färdigheter samt utvecklingskurva. I slutet av vintern kommer sen ett besked vart jag kommer in och jag får då tacka ja eller nej. För mig är valet klart och ska jag hålla på med skidor känns inte ett ”vanligt” gymnasium aktuellt. Jag vill ju förverkliga mina drömmar och se hur långt jag faktiskt kan komma i skidåkningen. Jag kommer göra något unikt och gå en väg inte många går, att elitsatsa.

Det här innebär att jag om jag erbjuds en plats kommer flytta hemifrån efter sommarlovet. Det är i så fall en stor omställning som ställer krav, med matlagning osv men jag tror det kommer gå bra och att det här beslutet är rätt. Jag älskar skidor och det finns liksom inget annat på radarn än att jag ska fortsätta att satsa, att eventuellt få möjlighet att göra det på ett gymnasium är den perfekta lösningen för att jag ska utvecklas och få 3-4 år med träning i massor och en gymnasieutbildning- samtidigt. Om jag säger att namn som Stina Nilsson, Charlotte Kalla och Marcus Hellner, ja… hela svenska eliten i princip gått skidgymnasium så är det för mig inget att direkt tveka på. Jag brinner för skidåkningen och vill nån gång uppfylla de drömmar man har haft sen man började med skidor.

Att bli bäst.

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s