Dala Järna- två och en halv vecka senare

Tjena. Efter några veckor med fullt upp så finns det nu tid för bloggens andra race-rapport för den här säsongen. Den 17/12 tävlade jag på Järnaspelen och utmaningen för dagen var klassisk sprint, såhär såg det ut:

Ja vi åkte tidigt på morgonen hemifrån och anlände till skidstadion strax innan 9:00. Temperaturen stod på -18 grader, inget en örebroare är van vid. 😉 Men vi var förberedda och det testades bana och skidor. Starten i prologen blev förskjuten en halvtimme pga kyla men det gav bara en chans att få känna in bana och hålla sig varm. 11:22 gick dock startskottet och jag stack iväg. Banan mätte 1,6 km, alltså en rätt så lång sprint. Det passar dock mig bättre när jag får lite mer backar att jobba med och komma in i åkningen. Känslan var bra och även om det alltid blir lite stressat så höll jag ihop framförallt stakningen väldigt bra. Det visade sig också i resultatlistan då jag åkte in som 15:e åkare, ett helt okej lopp.

I kvartsfinalen fick jag ett rätt tufft heat, inte det tuffaste, men ändå svårt. Sett till kvalet hade jag 4:e tid av 5 men målet var ju såklart att ta sig in bland de 3 som gick till semi. Jag hängde med bra i starten och låg i rygg efter första backen, men efter en lite slarvig kurva tappade jag kontakten och lyckades aldrig komma tillbaka, utan fick koncentrera mig på att hålla min fjärdeplats. Sett till kvalet hade jag längre upp till 3:e åkare än i kvartsfinalen, då jag inte var allt för långt efter. Enligt ”kalkylen” skulle jag ju bli utslagen och så blev det, men jag fightade och fick vara nöjd med dagen. Framförallt var det väldigt väldigt roligt och att stakningen äntligen klaffar lite bättre är viktigt såhär i inledningen. Här lite bilder jag tog från en solig, kall och väldigt fin tävlingshelg.

Det ska väl sägas att just klassisk sprint står i programmet på USM i Lycksele, så det var bra att testa på och kul att få köra heat. Återigen var det en helg som gav mersmak och resultatet blev någonstans mellan 13-16 av 21 åkare. Det kom inte ut några slutresultat sammanslaget, men eftersom jag var fyra i mitt heat och 12 går till semi blev min placering 13-16 beroende på hur snabbt mitt heat gick. Men Top 15 i prologen alltså, det får man vara nöjd med!

——–

Efter ett längre tävlingsuppehåll över jul och nyår drar jag imorgon mot Dalarna igen, denna gången till Mora och Morapinglan. 5 km skejt och 5 km klassiskt jaktstart, precis som i Älvdalen står på programmet. Det passar mig bra och känslan är att formen är på uppåtgående, skönt. Det ska bli väldigt kul att dra på sig tävlingsdräkt och köra race igen, det sägs att det ska bli rätt så kallt så vi får hoppas på fina förhållanden under helgen.

Men tills nästa gång- ta hand om er och ha det fint!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s