Tyngre helg i Borlänge…

Hej!

Jag är hemma igen efter en helg i Borlänge och Bergebo Ski Weekend. Det bjöds på fristilssprint på lördagen och distanslopp över 5 km på söndagen och såhär såg det ut:

Ja igår hade jag en tyngre dag. Vi åkte tidigt hemifrån och kom till stadion vid 9 och testade skidor, förhållandena var fina med hårda spår på den 1020 m långa banan. 11.09.30 gick starten i prologen och känslan var rätt så bra, men jag saknade det där fartpåslaget och rappheten uppför. Den slutade med en 16:e plats, näst sist i resultatlistan och aningen missnöjda miner, jag åkte inte tillräckligt fort helt enkelt och kände mig trött. Det berodde nog delvis på en tidig morgon och lite lite sömn och sen att jag helt enkelt var sliten med träningsvärk som satt kvar. Men jag tog nya tag och laddade om för kvartsfinal där jag på pappret hade 6:e tid och 4 st gick vidare. 13:20 startade min kvart och jag fick en hyfsad start och hängde med. Upp i första backen gick dock repet och jag fick släppa och trots ett bra upplopp hann jag inte fram. Snöpligt, tråkigt men det var inte riktigt min dag och det enda positiva var att jag åkte betydligt fortare i kvarten än i prologen. Men men det blev en lång sprintdag och även om sprint är kul så hade jag inte dagsformen för något stort. 😕

Men vi åkte till rummet, kollade på vinterstudion och under kvällen åkte vi upp till stadion igen och testade skidor. Var nästan helt själv och det var skönt att få åka av sig lite, samla tankarna och testa lite för morgondagen.❄️ Idag var vi på plats tidigt och drog igång o testade, jag åkte banan med Minna och fästet fick vi till relativt fort. Banan mätte 5,2 km och man körde bara ett varv på både konst-och natursnö. Det är en fruktansvärt krävande bana, förmodligen den tuffaste på hela året med rejäla och långa uppförsbackar och en åktid på över 17 minuter. Känslan var rätt så dålig med stundtals tunga ben, men jag krigade på och skidorna kändes iaf bra. Det slutade med en 14:e plats och ett okej lopp även om formen hade kunnat vara bättre. Insatsen var det inget fel på iallafall, maxpulsen under loppet låg på 206, så nog var det jobbigt allt. 😉

Summa summarum kände jag mig sliten och har tävlat mycket nu och gjort tester som tagit på krafterna. Det var ett tufft startfält, men tävlingsrutin är viktigt och alla resultat jag kan få är viktiga till intagningar. I totalen slutade jag 13:e och jag fick med mig två bra träningspass och några erfarenheter till i ryggsäcken, det är alltid bra. 🙌🏻 Här är lite bilder från helgen:

Imorgon väntar en vilodag som ska bli sååå skön, kroppen är trött och det är en lång säsong så det gäller att vila de dagar jag kan. Angående årskrönikan så kommer när den kommer+ att jag har lite tävlingskalendrar och andra nyheter på gång här. Håll utkik med andra ord så hörs vi snart igen!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s