Vinst och nyheter från Six Ten!

Tjena! Det är ett tag sen ni hörde av mig sist, det har varit mycket att göra och därav har bloggen hamnat på efterkälken. Nu är jag dock igång igen och det har hänt en hel del sen sist, därför delar jag upp det i olika inlägg, allt om helgens tävlingar i Tour de Mösseberg publiceras då om några dagar. Idag tar jag er igenom den träning jag ägnat mig åt på sistone med ett antal fartpass och så min första vinst! Såhär har allt sett ut:

I tisdags förra veckan var det ju alltså poängtävling och jag tog min allra första seger i ett skidlopp! 7 km klassiskt var distansen för dagen och jag fick till skidorna i princip direkt vilket var oerhört skönt. Loppet i sig var bra och i vanlig ordning öppnade jag hårt och fick kanske sota lite för det under andra halvan. Jag hade bra skidor och kroppen kändes rätt så pigg även om det kanske inte var ett topplopp. Men under loppets gång kändes det att jag låg bra till och trots lite förvirring kring om jag var inne på sista varvet så kunde jag spurta in som segrare!! Så skönt, sån lättnad att faktiskt kunna vara högst upp i tufft motstånd och få läsa sitt namn högst upp i listan! Segermarginalen blev till slut 8 sekunder och det var viktigt att få till ett bra lopp på vad som faktiskt är snarlikt USM-distansen!

Uppvärmning i lampornas sken!

Ja nog var det jobbigt allt…😅

Onsdagen bestod av 1:15 återhämtningspass på motionscykel i källaren, nyttigt att skölja ur benen lite. Torsdagen blev ett impulspass skejt med svart grupp i Ånnaboda. Regnet hade gjort spåren barriga och smutsiga men jag tog inte finskidorna och det blev ett bra pass. Vi övade starter, spurter, ryck och att trycka på de platta partierna för att ta med sig fart in i nästa backe. Känslan var lite småseg men det var ett bra fartgenrep för tävlingarna i Falköping. 👍🏻

I måndags fick det bli en vilodag efter helgens tävlingar och pappa och jag tog med ett par skidor in till Löpex för att kolla spann. Har haft lite problem med att få fäste på burkskidorna och fått lägga många lager, men nu hoppas jag få ordning på det!

Under tisdagen hade vi studiedag och jag jobbade i restaurangen över lunch. När jag kom hem låg ett paket och väntade på mig och där i fanns ett par handtag och två par nya remmar från Six Ten Ski Products. Alltid kul att få nya grejer hemskickade och såhär ser alltså de nya handremmarna ut:

Stort tack Six Ten säger jag bara!

På kvällen var det fartpass fokus stakning med svart grupp. Jag fick chans att testa remmarna och de var rejäla och satt åt som en smäck runt handen! Vi smällde på med 5 varv på ena slingan med en stakintervall upp mot Utsikten och en på platten ner mot klubbstugan, totalt 10 intervaller alltså. Känslan tekniskt var okej, jag försökte åka stort och komma upp över stavarna för att hitta fart och träff och det gick rätt så bra, även om det finns mer att jobba på. Som avslutning körde vi lite impulser och stafetter, också de i stakning. Just det har ju varit mitt mål under året och såna här pass är viktiga att få träna på att hitta träff och teknik, speciellt för att kunna åka fort på USM!

Igår körde jag ett styrkepass av explosivare slag i källaren. Körde uppvärmning, rörlighet och komplexfemman följt av explosiva styrkeövningar i set med olika fokus på muskelgrupper. Trött var man efter och det var tanken!

Och vips så var det torsdag och första dagen i februari, tiden går fortare än man anar! Idag var det klubbträning och med USM runt hörnet så körde vi även idag ett fartpass klassiskt. Sprint var fokus med en prolog+ tre heat på en 1 km lång slinga. Prologen gick bra och även om träningsvärken satt i så klaffade tekniken bra och jag hade bra tryck hela vägen. Heaten blev dock en besvikelse, hade de där lilla extra över och på upploppet träffade jag inte stakningen. Känslan var inte dålig, men seg och lite taktikmissar gjorde att det inte var min dag helt enkelt. Lite surt, men jag är i den fasen att jag medvetet ska vara lite sliten för att vila nu framöver. Det är klart att tävlingsmänniska som jag är så ville jag mer idag, men sånt är livet ibland. Här en bild före start i ett av heaten:

Nu till lite nyheter! För några veckor sen släppte Six Ten Ski Products sin nya toppstav X100 och nya remmar (som jag alltså fått testa). Jag är verkligen nöjd med mina grejer och är ni ute efter bra stavar så tipsar jag varmt om att gå in och läsa på deras hemsida.

Imorgon väntar en vilodag och jag ska fixa lite skidor, skriva i träningsdagboken och förhoppningsvis knåpa ihop ett inlägg från tävlingarna i Falköping! Men tills dess får ni ha det så bra. Hörs och syns!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s