Då var vi igång!

Hej igen! Då var vi igång med träningsåret 2018/19 och första träningsveckan är avklarad. Och efter en veckas frånvaro här så finns det nu mycket att skriva om, såhär har veckan sett ut:

  • I tisdags var det premiär på rullskidorna och det blev intervallpass med 4×4 min intervall och med 2 min vila mellan. Känslan var bra och det känns att jag utvecklat stakningen under vintern! Här är pulskurvan under intervallerna.
  • I onsdags avverkades ett löppass distans på 2 timmar. Löpformen är sisådär efter en säsong med nästan ingen löpning alls, men som tur var hade jag sällskap i hörlurarna i form av Ronja och vi snackade i telefon under tiden. Tiden går lite fortare då. 🏃🏻😁

  • Det blev torsdag och styrka stod på schemat. Jag körde 40 övningar 40/20 och för första gången på länge var styrkan rolig och framförallt kändes det som det gav, alltid ett gott tecken. Inkl uppvärmning, MAQ och nedvarvning stannade klockan på 1.15.
  • Fredagen bjöd på riktigt sommarväder och det firades med intervaller. Jag värmde upp och la in 5 impulser innan jag smällde på med 5×5 minutare med 2.30 vila mellan. Glädjande nog fick jag sällskap av Lena som agerade draglok i motvinden. 🌪

  • Vips så var det helg och jag fick sällskap av Ronja som var hemma i helgen. Tröskelintervaller rullskidor var planen och jag värmde upp hemifrån och till Lanna där vi möttes och körde 4×5 min intervall. Jag försökte ligga i tröskeltempo, alltså fort men inte max, mellan A2 och A3 helt enkelt. Känslan var ok och kul att ha sparring när det kommer till fartpass. På slutet la vi in 10 impulser, 5 korta och 5 lite längre innan vi varvade ner.

Idag har vi haft träningsdag i Ånnaboda med Garphyttans IF:s juniorer och seniorer. Vi träffades 9.00 och körde ett löppass med en hel del bollspel och en avslutande stafett-jaktstart. Roligt pass och kul att få en uppstart med det gäng som kommer åka på cuptävlingar mm kommande vinter!

Efter det väntade käk och utvärdering av säsongen innan vi och hela klubben samlades i Folkets Hus för den årliga GIF-avslutningen. Priser delades ut och jag och Anja fick som gratulation till skidgymnaiseplatserna ta emot en hink med saker som kan behövas när vi flyttar. 😉

Veckan har bjudit på mycket kul och det har varit grymt kul att få börja ett nytt år och inleda barmarkssäsongen bra. Totalt fick jag till 7 pass varav 3 intervallpass, 2 styrkepass, ett distanspass och så dagens pass. 9 timmar och 30 minuter landade det på och det känns som en rimlig uppstart. Framöver kommer förhoppningsvis merparten av veckorna ligga över 10 och de lugna (en i månaden) kring 7-8. Men den här veckan var en bra start med tanke på att jag varit lite sjuk och inte kanske hade samma form och kapacitet som tidigare.

Veckan som kommer kommer ni få läsa om mina tankar om säsongen som gått. Tanken är att dela upp det i tre olika delar, en om säsongen som varit, en med målsättningar och träningsplanering för nästa säsong och sen en i bildform. Har redan börjat skriva en del och till veckan kommer alltså första delen!

Nu tar vi sikte på ännu en ny vecka, en vecka som betyder nationella prov för min del och i träningsväg börjar året på riktigt med en lite tuffare vecka. Blir kul det!

Tills vidare så får ni ha det så bra. Hörs och syns!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s