Storstenshöjden för första gången iår!

Hej på er. Det är torsdag idag och andra månaden på träningsåret är igång. Den tropiska värmen som varit senaste veckan har lugnat ner sig tack och lov. Som allergisk var pollenchocken för ett tag sen var riktigt jobbig och svullna och kliande ögon blev en vana. Nu har det äntligen lugnat ner sig rent allergiskt även om det är mycket i luften fortfarande. Som tur är drabbas jag inte under träningar och har följt planen till punkt och pricka ändå! Veckan som så har sett ut som följande:

I tisdags kördes stakintervaller med svart grupp. Vi körde i långbacken på banvallen mellan Latorp och Garphyttan och smällde på med 8 st intervaller stakning. Jag hade återigen de trögare rullskidorna så armar och mage fick jobba rejält hela vägen. Fokuserade på att hålla i tekniken och åka stort och tyckte jag fick till det bra! Här lite filmer:

Fel
Den här filmen finns inte
Fel
Den här filmen finns inte
Fel
Den här filmen finns inte

Och här från en av tre impulser:

Fel
Den här filmen finns inte

Efter intervallerna körde vi 3 st impulser stakning och 3 st smirrestak (man diagonalar med bara armarna) innan vi varvade ner. Klockan stannade på 1:30 och det blev ett intervallpass med mer överkropp, viktigt!

Igår avverkades ett långpass fristil och jag körde den vanliga rundan till Lekhyttan och tillbaks. När jag åkte var det 27 grader ute, men som tur var svalnade det av och det blev en riktigt fin sommarkväll. Tekniskt kändes det bra och jag fick till träffen bättre än sist, totalt slutade det på 2 h, 28 km och en stabil pulskurva hela passet!

Idag var det dags för veckans andra intervallpass, även denna med svart grupp men nu fick benen jobba desto mer. Vi körde nämligen stavgång i Storstenshöjden och jag körde backen 6 vändor hela vägen upp med bra känsla. Det är ingen toppform men tiderna är likvärdiga som förra året och låg på runt 4,50 med den snabbaste intervallen på sista vändan. Fick ihop 29 minuters aktiv intervalltid och därmed blev det de första (men inte sista) vändorna upp för slalombacken den här säsongen. Här en film+ en pulskurva från passet:

Fel
Den här filmen finns inte

Skönt att såhär långt fått två riktigt bra intervallpass och i grupp blir det dessutom alltid lite mer sparring än när jag kör ensam.👊🏻

Idag har jag förresten anmält mig till Fjugestaloppet Trail, ett 15 km långt terränglopp här på hemmaplan som jag tänker utmana mig med. Tanken är därför att försöka komma i lite löpform under helgen och förhoppningsvis kunna springa bra då! 15 km är långt men jag sprang ju Kilsbergen Trailrun i fjol och fick mersmak, så det ska bli kul!

Mer om helgens utmaningar mm. får ni höra om i nästa inlägg. Så ha en fortsatt fin vecka så hörs och syns vi!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s