15-timmarsvecka!

Hej på er, hoppas allt är bra. Det är lördag den 7 juli, vi är i vecka 27 och jag är inne på slutet av en tuff träningsvecka med 15 timmar inlagda. Ska bli rätt så skönt med en vilovecka nästa vecka, imorgon har jag om allt går som det ska tränat 39 h på tre veckor. Träningen flyter hur som helst på bra och vädret levererar fint väder i princip varje morgon, härligt!

I tisdags inleddes träningsveckan med tuffa pyramidintervaller löpning. Gick upp lite halvtidigt och tog en fin runda över berget ner mot Lagunen där intervallerna startade.  3-5-7-7-5-3 (minuter) med en och en halv minuts vila var ordningen och jag höll mig på cykelvägarna in mot Strömstad för att vänja kroppen vid asfaltslöpning. Jobbigt och varmt blev det, men jag kämpade mig genom det och rundade av passet med jogg hem igen och kunde nöjt lägga till 30 min A3 i träningsdagboken.

Onsdagen bestod av två pass, ett rullskidpass klassiskt distans á 1:45 på morgonen och en timmas styrkepass på kvällen. Däremellan hyrde Gabbi och jag kajak vid Lagunen och på så sätt fick man in lite träning bara genom att paddla. Vi hade med oss fika, stannade och badade och såg det hela lite som en utflykt. Men nog var man lättvaggad efter att ha tränat två pass och paddlat (om än lugnt) i 3 h.

I torsdags var det dags för intervaller igen och jag gick återigen upp tidigt och möttes för första gången på veckotal av moln (!) och lite duggregn. 3×12 min intervall med 1 min vila på rullskidor var på agendan och jag värmde upp in mot Strömstad och drog sen iväg mot Skee. Hade ingen kanonkänsla och mestadelen blev stakning eftersom vägen är relativt platt, men sjukt bra träning för stakmusklerna blev det och totalt fick jag ihop 36 min A3 med en maxpuls på 192.

Mitt på dagen åkte vi en sväng till Tanum och handlade och på vägen hem svängde in till Tjurpannans Naturreservat och tog en promenad. Vi har ju varit där förut och det är väldigt fint när klippor möter hav, se själva:

På kvällen gjorde jag ännu ett pass när jag inledde med 30 min styrka och snörade sen på mig löpskorna och sprang 30 min. Kortare pass men där jag fick in både styrka och så lite löpträning till loppet.

Ett desto längre pass blev det igår då jag tog ett långpass på MTB. 2:40 stannade klockan på och jag körde en runda från campingen till Stare- Skee- Strömstad och Nötholmen och sen vände jag och åkte samma väg hem. Dessutom tog jag en avstickare genom skogen in mot Lagunen och avslutningsvis åkte jag in vid Båleröd en sväng. Fin runda som jag aldrig åkt förut, det är ett parti som är väldigt kuperat på grusvägar i skogen mellan Skee och Strömstad som var väldigt fint och utmanande. Landade till slut på ca 40 km och 490 höjdmeter, bra långpass trots att jag inte är nåt fan av att cykla.

Idag, närmare bestämt om 45 min går starten till Strömstadsloppet. P.g.a att en viss fotbollsmatch spelas idag så har jag ändrat anmälan och kommer springa 5 km istället för 10 km som jag skrev. Det går bara inte att missa en sån match och med ett rätt tufft träningspussel så gör det nog kanske inget att ”bara” köra 5 km. Det blir ett roligt lopp, jag har aldrig gett 5 km löpning någon riktig chans och nu blir första gången att verkligen få en värdemätare. Tanken är att bara göra mitt lopp och springa allt vad tygeln håller, det hela går på asfalt så förhoppningsvis tickar inte klockan allt för långt. Wish me luck!

Sen kommer vi sitta bänkade framför den största fotbollsmatchen ett herrlandslag spelat på väldigt länge. Oj så kul det ska bli!

#GOSWEDEN

🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s