Morgonstund har guld i mund!

Halloj! Det är ny vecka och vi har kommit fram till veckorapporterna med den senaste tidens många pass. Mycket bra träning har genomförts och även lite annat smått o gott, så vi kör igång direkt tycker jag!

Vecka 28

Lördag: Blev en lugn dag efter fredagens tur till Nora och jag körde bara ett kvällspass styrka i källaren. Blev 30 min bålstyrka 40/20×30 som bra avslutning på en vecka med lite mindre träning, Totalt blev det 8.30 med syfte att återhämta kroppen lite.

Söndag: Vilodag och efterlängtad sovmorgon. Lyssnade på Sommar i P1 där Katarina Wennstam pratade om ett så viktigt och angeläget ämne. Har ni inte lyssnat så rekommenderar jag det varmt!

Vecka 29

Mån: Ny träningsvecka och nytt träningsschema. Valde att ha fokus på stakningen och fristilstekniken och inledde med 2:00 stakning till Lanna med omnejd. Bra pass där jag kände mig pigg och satte tekniken bra!

Tis: Fristilsintervaller 5×6 min med 2 min vila mellan stod på schemat och jag körde på vägen mellan Knista och Lanna. Jag hade bra tryck, skrämde upp pulsen i 197 och inkasserade 30 min intervalltid. 💪🏻

Ons: Distanspass löpning 1:00 A1 till Brohyttan. Var inte jättepigg men utforskade lite nya stigar och sen väl hemma la jag in 30 min allmänstyrka. På kvällen firade vi mormor som fyllde 70 år! 💕

Tor: Gick upp tidigt och mötte upp Anna Sjöman på torget och vi tog ett lugnt löppass via Gropen-Västanby-Kälkesta och hem. För en gångs skull var det mulet och helt ok temp att träna i och vi kunde nöjt inkassera 1:10 i dagboken!

Senare på kvällen var jag med på första klubbträningen på länge och det blev ett svettigt intervallpass. Vi körde 4 vändor klassiskt uppför Sanatoriebacken och fick ett riktigt tufft och givande pass. Backen är 75 höjdmeter och tog ca 5:45 att klättra uppför, minst sagt lagom aktivitet i 28-gradig värme… 😅

Fre: Teknikpass fristil där jag la in 30 min benskejt ( 15 min med stavarna bakom huvudet, sen 5 vanliga impulser följt av ytterligare 15 min fast med stavarna i händerna.) Avslutade med 5 startimpulser stakning. 👊🏼

Eftermiddagspasset blev skidspecifik styrka där jag började med 30 min styrka i källaren och följde sen upp det med 1:00 styrkestak. Bra pass!

Lör: 10:00 träffade jag Minna på Garphyttans brandstation och vi körde ett intervallpass stakning på banvallen mellan Latorp och Garphyttan. Vi tog backen där vi brukar köra intervaller och stakade 8 vändor upp. Det sög rejält i armarna sista 4 så nytta gjorde det allt, totalt blev det drygt 20 min intervalltid och veckans tredje pass innehållandes ren stakning!

13:00 började jag jobba igen efter att ha varit ledig en månad och jag jobbade hela kvällen. Totalt blir det en dryg veckas jobb i restaurangen, lör sön vecka 29+ hela v. 30.

Sön: Sista passet vecka 29 blev ett distanspass fristil där jag än en gång avslutade med bålstyrka och sen lite rörlighet på det. 14 timmar och 15 min skramlade jag ihop, en bra vecka som i våras var mycket för mig men som nu är näst intill normalt. Tre fristilspass, tre stakpass, två löppass och så en del styrka i olika former bestod veckan av. Gott så!

Vecka 30

Mån: Vilodag för första gången sen söndagen veckan innan. Jag tog sovmorgon, badade hos mormor och morfar och tog en tur till stan med Richard. Restaurangen är stängd måndagar så det var kul att få tid att hitta på lite andra roliga grejer. Jag köpte ett gäng böcker för stipendiet, åt thaimat och vi hade en allmänt skön sommarkväll i Örebro.

Fick också ett paket från Matsmart med lite grejer, bl.a energikakor. De är ju en kedja på nätet som säljer mat som har kort datum till bättre priser och således så minskar man matsvinnet OCH får det till en billig peng. Energikakorna går ut i mitten av augusti och är ju som vanliga, perfekt ju! Bra sida där man gör ett win-win köp helt enkelt!

Tis: Tillbaks till allvaret. Jobbvecka betyder tidiga mornar för att hinna träna innan jobbet (och thailandsvärmen 😩) så jag pallrade mig upp strax innan 8 och gav mig ut kvart i nio. Sprang en runda lugn distans och tog en runda till Brotorp och sen följde jag bansträckningen från Fjugesta Trail hem igen. Fin runda jag aldrig tagit tidigare men kommer göra mer framöver!

Jobbade sen 11-19 och var rätt så mör när jag sen sjönk ihop i soffan hemma…

Ons: Inledde dagen 8:00 med cykelintervaller i Magriabacken. 8 gånger nådde jag toppen där varje intervall tog 3,45 ungefär så en halvtimmes intervalltid gick rätt in i låren. Bra backe som är 1,1 km lång och nästan 50 höjdmeter. Benen fick bekänna färg, helt klart!

Sen måste jag, som inte ens är morgonmännsika säga att det är såå skönt att komma ut på morgonen innan världen riktigt vaknat. Dagens uppvärmning och nedvarvning var något alldeles speciellt cyklandes på grusvägar med utblick över närkesslätten och med himlen helt klarblå. Morgonstund har verkligen guld i mund!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s