Det jobbas hårt i höstmörkret!

Hallå i stugorna! Det är måndag igen och jag sitter nerbäddad i sängen och sneglar på Fotbollsgalan. Det är ju inte annat än att man ryser när de visar bilderna från sommarens fotbolls-VM, oj vilken VM-sommar vi fick. Någon sommar har vi däremot inte sett till de senaste dagarna, vädret har varit riktigt tråkigt och inte alls träningsvänligt. Men jobbet ska ju göras och här är iallafall veckans inlägg!

I torsdags körde vi skejtintervaller på skidspåren uppe på Lugnet, vi brände av 4 st intervaller på 8 min (2 varv på konstsnöslingan) och hade 2 min vila mellan. Jag hade en bra känsla och hittade fint tryck i åkningen. Det är ju fortsatt lite ovant att åka fort på skidor, men det blev ett bra pass!img_5448
I fredags på träningen körde vi det första klassiska passet på snö, det blev ett teknikpass på 1:30 innan jag drog hem och packade väskan för att sen ta mig till tågstationen. 21:00 rullade tåget in på Örebro C och där väntade mormor och morfar som skjutsade hem mig.

I lördags tog jag sovmorgon och stack sen ut på ett långpass löpning i 2:30. Jag sprang till Gropen-Ökna-Binninge-Kvistbro by-Västanby och vände sen och sprang samma väg tillbaka. Det blåste kallt, duggregnade och var 6 plusgrader och motivationen var inte hög kan jag säga. Men några poddar räddade passet och det blev ett bra sådant. La även in ett block med spänst efter 45 min.E5013A1A-088F-47AB-A6D6-C10989147F6039355346-8405-4B35-83EC-EFBF2B899B6E

Under passet använde jag sportdryck, något jag inte haft tidigare men som jag beställt och nu testades. Syftet med det är ju att hålla uppe energinvåerna i kroppen och ge den de mineraler och ämnen som behövs. Jag tyckte det funkade jättebra och gör att kvaliteten under träning höjs.3064922B-4263-482D-A28A-4FE3346D2491På eftermiddagen körde jag mitt eget lilla styrketest i allmänstyrka där jag tar några övningar och maxar för att se om jag blivit starkare. Det hade jag, slog personligt rekord i samtliga moment! Innan testet körde jag 10×40/20 och som avslut sen la jag in lite rörlighet.

Igår morse gav vi pappa Fars-dag-frukost på sängen och sen stack jag ut på löpintervaller i elljusspåret. Brände av 15×1 min fullt blås med 1 min vila mellan. Tufft men effektivt pass som kändes i låren!D635D2EE-BD64-4AB4-8B0E-3FF8F178C14D.jpeg

Helgen avslutades med ett stakpass på 1:30 med pannlampa och så pappa på cykel. Inte heller det så kul på förhand, men skönt att få komma ut och nöta teknik i pannlampans sken. Åkte hemifrån via Hidingebro till Lanna Lodge och vände, totalt 20 km.EC986EFA-33F6-436B-8AF8-C4F87707D9ABDA9C906A-EAE3-4455-BF39-756303BD8D57

Sen bar det av in mot Örebro och vips så satt man på ett tåg hemåt igen. En helg går fort alltså!

Idag har jag såklart gått i skolan och även haft träning efter det. Vi körde ett teknikpass skejt där Johan Granath, landslagstränare för Utvecklingslandslaget, var med och pratade och gav tekniktips. För min del kändes det inte jättebra, men teknik tål att nötas!

Sist men inte minst fick jag i helgen se mina nya stavar som kommit. Det är modellen X100 från Six Ten Ski Products, en riktigt bra stav jag varmt rekommenderar! Självklart står de nu redo för säsong!B14EA3C0-5DC6-4F66-88E7-1DBE4F88BE9F.jpeg

Ja och som inlägget nu heter så jobbas det ju hårt i höstmörkret, om 12 dagar är det tävlingspremiär alltså och på måndag drar vi på snöläger i Idre. Imorgon väntar ett styrkepass med nytt schema och sen ett intervallpass på kvällen. Det blir grejer det! Men tills vidare så önskar jag er en bra vecka så hörs vi snart igen!

/Filip

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s