Vilovecka och 50-års-firande!

Hej på er, hoppas allt är bra med er. Det är lördag idag och redan första december, tiden fullkomligt flyger iväg! Det har varit en lugn vecka där jag faktiskt fått dra i handbromsen lite och bara njuta och lägga kraft på annat. Vi börjar väl som vanligt där vi slutade sist:

Måndag var en lugn dag där jag tvättade upp träningskläder, kom ikapp lite med skolan och skrev ihop förra blogginlägget. Skönt att landa hemma och få en dag att komma tillbaks på banan. 😊

I tisdags hade vi ledig dag pga utvecklingssamtal. Mamma och pappa kom upp kvällen innan och bodde på hotell så den morgonen gick jag dit och vi åt hotellfrukost tillsammans. Det är väl det man kallar vardagslyx! 😋 Vi gick en runda på stan, hade utvecklingssamtal på skolan och sen tränade jag ett styrkepass ute på Velodromen. Körde explosiv styrka från styrkeprogrammet med avslutande bålstab. Bra pass!

På kvällen gick vi ut och åt på Basta!, en populär italiensk restaurang. Det levde upp till förväntningarna och var riktigt gott.🍴

Onsdag var vanlig skoldag igen men vilodag och vi hade Bagheera-kväll med skolan där vi för andra gången i höst hade bra priser på deras sortiment. Sen åkte vi direkt till Minna och Tove och hade spelkväll och testade Mästarnas Mästare som brädspel. Kul!

Sen vips så var det torsdag och vi hade morgonträning på skidspåren. 6×5 min fristil stod på programmet och det blev en riktigt riktigt tung historia. Benen var blytunga, tekniken satt inte alls och trycket i åkningen fanns inte alls där. Jag kände inte riktigt igen mig själv och åkte på en nivå jag inte ska helt enkelt. Genomförde iallafall passet men fick rå-slita hela tiden. Konstig känsla, kändes ju ungefär likadant i Idre där det känns som jag är totalt ur form och helt enkelt dåligt tränad. Syran kommer direkt och kroppen återhämtar sig liksom inte utför eller i vilan. Har aldrig känt så förut och det är ju så konstigt eftersom min försäsong varit fläckfri. Men jag får försöka glömma det helt enkelt trots att det är frustrerande när jag kroppen inte vill och jag inte är på den nivån jag kan. Det kan handla om att jag är sliten efter lägret (men jag har inte känt mig sliten) eller att nån sjukdom som är på väg, jag vet faktiskt inte. Och när jag efter en tuff vecka startar veckan lugnt med två vilodagar av tre så borde kroppen repat sig lite kan man tycka. Men i samråd med tränarna har jag tagit det lugnt, jag blir helt enkelt inte bättre av att träna utan av att vila i dagsläget. Kanske inte den ingång i säsongen jag väntat mig eller velat ha men nu får jag gilla läget, det bästa ligger ju fortsatt framför mig!

Torsdag kväll packade jag iallafall och tog tåget hem. Jag hade tagit ledigt för att komma hem och fira farmor och farfar som firade 50 år som gifta. Så jag tillbringade hela dagen igår hemma, kollade på skidor och sprang en timme lugn A1. Sen på eftermiddagen gick bilen till Norrkvarn och där möttes hela släkten upp och åt julbord och firade farmor och farfar. Mysig kväll med riktigt god mat och hela släkten samlad!🙌🏼

Idag har jag återigen haft vila, vi har kollat på skidor på TV, gått en promenad till mormor och morfar och fikat. Dessutom har jag hunnit förbi farmor och farfar en sväng och så har vi såklart kikat på första avsnittet av julkalendern! Julen börjar närma sig och i Falun ligger det snö, så visst börjar julkänslan infinna sig.

Imorgon är tanken att träna och sen går ju tåget hem igen där på kvällen någon gång. Det har varit skönt att få en långhelg hemma och bara njuta lite och ha tid för annat.

Innan vi avslutar idag kan jag avslöja att det kommer hända lite spännande grejer till veckan som kommer. Stay tuned hörni! 👊🏼

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s