På plats i Åsarna!

Hej på er. Det är torsdag den 3:e januari och det var ett tag sen jag uppdaterade här. Mycket har hänt och därför kommer jag dela upp det lite och ta lite i taget. Vi börjar någorlunda i nutid, nämligen med gårdagen:

Ja igår fyllde jag nämligen år. 17 år. Herregud vad tiden går fort, om ett år blir jag liksom 18…

Hur som helt firades jag med frukost på sängen och presenter klockan 6 på morgonen. För sen var det bara att packa det sista och bära ut i bilen och sätta kurs mot Scandic Cup i Åsarna. Efter nästan 8 timmar bilfärd anlände vi till stugorna, inkvarterade oss och så åkte vi upp till stadion. Jag har aldrig varit i Åsarna förut så det mesta är nytt, men det är alltid roligt att komma till nya ställen. Det är alltså Scandic Cup här i helgen, en cup med fullt nationellt motstånd där jag kommer köra 2 av 3 tävlingar. På lördag är det JVM-test på 20 km klassiskt masstart, en distans jag står över för att istället satsa på sprinten dagen efter. Så jag kör alltså lopp fredag och söndag.

På kvällen där körde vi iallafall 1:00 fristil på 10 km-spåret. Snön vräkte ner och det var inte belyst, som tur var hade vi med pannlampa och det blev en riktigt fin tur i ljusskenet.

Fel
Den här filmen finns inte

Idag har vi tagit lite sovmorgon och sen tagit oss ut på en joggingtur upp mot stadion. Blev en halvtimme enkel jogg och lite rörlighet bara för att aktivera sig. Sen har vi käkat lunch, kollat på Tour de ski och varit uppe på stadion igen och testat skidor. Snön har vräkt ner senaste dagarna och det väntar plusgrader imorgon, något som kan göra spåren rätt lösa och vallningen även på skejtskidorna blir extra viktig. Känns som vi hittade bra par att testa ut till imorgon.

Vad är det då som väntar imorgon? Jo, vi kör 10 km fristil här i Åsarna, ett lopp jag hoppas kommer gå bra. Det har känts bra på sistone så jag hoppas kroppen är med mig. Banan är 10 km lång och vi kör ett varv på den+ att upploppet här är lite speciellt och går uppför hela vägen, något jag gillar! I övrigt är det inte så mycket att säga, starttiden för mig är 11.21,30 och jag bär startnummer 455. 💪🏻

Nu till något helt annat, jag lovade nämligen ut en special till nyår och den är i full gång och jag kommer i den mån av tid jag har publicera den. Dessutom kommer ni få en liten check på vad som hänt över nyår. MEN, nu kommer mitt främsta fokus ligga på tävlingarna fram till söndag så hoppas ni har lite överseende med det.😉

Imorgon blir det åka av. 👊🏼

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s