Våren är här!

Halloj igen kära läsare. Det är tisdag och jag är än en gång tillbaks i Falun efter en helg hemma. Våren har kommit, plusgraderna och solen värmer, skönt det!

I onsdags hade jag en lugn dag, vi hade som jag kanske nämnde nationella prov i svenska, muntliga sådana. Jag skrev en text om fotbollshuliganism som man sen talade om i ett tal. Det gick bra, muntliga framträdanden är jobbiga men jag klarade det fint!

I torsdags hade vi träning direkt på morgonen, jag körde ett lugnt A1-pass fristil på en timma. Kul, spåren var fina och tekniken satt fint!

I fredags hade vi inga lektioner, de var inställda så jag tog mig tid att tvätta upp lite kläder och så hade vi träning på eftermiddagen. Vi avslutade skolveckan med ett impulspass, ett klassiskt sådant med 10 impulser inlagda. Först 5 på platten och sen 5 uppför ”hästskon” på stadion. Kul med lite speed, var ett tag sen för den här kroppen. Falun bjöd på riktigt finväder, 10 plusgrader och sol.

Ett fredagspass helt i min smak!

På kvällen där tog jag med mig packningen och tog tåget hem till Örebro igen där mamma och pappa mötte mig och vi åkte hem och åt räkmacka. 😋😋Helgen som så blev lugn. Jag träffade lite folk, som sig bör när man är hemvändare för en helg. Sprang också en sväng i söndags, blev 45 min lugn jogg men där jag ändå tänkte på hållning och höft, mitt löpsteg är allt annat än bra och det ska det bli ändring på i år!

Sen tog jag tåget hem igen och efter att ha följt nyheterna så var jag tvungen att läsa in mig lite i all uppståndelse kring Josefin Nilsson och jag såg hela dokumentären på SVT Play. Och jag ska inte sprida massor av politik och artiklar här, men efter att ha sett den dokumentären uppstår ren ilska, HUR kan det här få pågå? Ni gör er en tjänst att se dokumentären och sluta blunda för våldet och hur män kan få hålla på utan konsekvenser. Tänd ett ljus och skänk en tanke till Josefin och alla andra som drabbas! #BrinnförJosefin

img_8685

Måndag och vips så var vi inne i vecka 13, ny vecka och nya tag. Igår var det fullt upp, gick i skolan, tränade och handlade. Träningen kändes kanon, bästa passet på läänge där vi körde 1:00 klassiskt lugnt på milen och med lite skarvar. Nu märks det att våren är på gång, spåren börjar bli sockriga och solen ligger på. Men nog njöt vi av det kanske sista passet på långspåren.

I morse ringde klockan 06:00, jag klev upp smått halvdöd efter en natt med dålig sömn. Vår innebär inte bara solglajjor och vårjackor, utan också pollen. Och ja, det har kickat in rejält och inatt kliade och rann ögonen konstant. Men jag pallrade mig iväg på styrkan där åk 3 höll i ett pass som blev tuff cirkelstyrka med bra övningar med avslutande bålstab 2×5 min. Dessutom hade vi teori där vi fick en liten introduktion till en uppgift i kursen tränings- och tävlingslära. Vi ska dels utvärdera säsongen noggrant, kolla över styrkor och svagheter och sen blicka fram och sätta nya mål. Och i vanlig ordning tänker jag dela med mig av liknande här också så småningom. 🙌🏼

I övrigt finns inte så mycket att säga. I morgon ska vi på ekonomiprogrammet åka till Kupolen i Borlänge för att gå på UF-mässa där alla UF-företag ställer ut sin affärside. Blir kul det! Men tills nästa gång får ni ta o ha en grym vecka.

Hörs och syns!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s