Första intervallerna på över 2 månader!!

Hej på er, hoppas ni mår bra såhär en torsdag-kväll. Har tagit tag i bloggandet och därför får ni en lite frekventare uppdatering denna gång med träning blandat med info av lite lättsammare och gladare klang. Enjoy!

I onsdags var ju vi ekonomiklasser i Borlänge på Dalarnas UF-mässa i Kupolen. Kul, lite inspiration fick man allt till det som komma skall för oss under år 2. Minna, som ju är ett år äldre och hennes kompisar driver Tallkotten UF och har varit väldigt framgångsrika. De blev bl.a utsedda till 2:a bästa UF-företag i Dalarna och därför var besöket vid deras monter igår självklart.

Kika in Tallkotten UF på FB och insta, vettja!

Så till dagens rubrik. För idag den 28/3 gjorde jag mitt första fartpass på över två månader. Senast jag åkte fort på skidor och utsatte kroppen för intervaller eller tävling var den 12/1, alltså två och en halv månad sen. Det var pirrigt och lite overkligt, att få känna på den där fartkänslan, känna mjölksyra, puls och adrenalin. Upplägget var 5×3 min där vi körde på elljusslingan och körde en rundslinga som tog exakt 3 min. Vädret och förhållandena var perfekta, stenhårt före och strålande sol. Och eftersom kroppen inte är van svarar den ju lite därefter. Jag har lite sämre återhämtning, går inte ner i puls och blir av med syra lika snabbt i vilan mellan och benen var stundtals stockstyva. Men tekniskt satt det riktigt bra och jag la upp intervallerna bra. Första delen var uppför och där höll jag igen lite för att sen jobba aktivt utför och på platten. Är riktigt nöjd med den biten och att jag orkade rent fysiskt och tekniskt trots stumma ben. Efter den fjärde nöjde jag mig, benen var fulla av syra, jag lyssnade på kroppen och bedömde att den sista intervallen faktiskt inte gett så mycket om jag ändå varit råstum och inte kunnat ha tryck på grejerna. Men huuuur kul att få åka fort igen?? Att få ta i, efter en skitvinter rent utsagt fick jag ändå lite comeback och revansch. Plus att jag hakade på de andra och att det kändes bra!? Och dagen till ära hade jag tävlingsdräkt på mig, bara för att. För att känna känslan. Känna sig snabb! Och det gjorde jag idag. Och som grädden på moset kunde vi njuta av lite skaråkning och nypistat inne i stadion i skolskenet som nedvarvning!

Annars då? Ja då har jag gått i skolan som vanligt, varit hos en frisör och fräschat till mig och sen testat på att göra lite smoothies, en mugcake och overnight oats nu på eftermiddagen. Fick ett ryck och gjorde lite nyttigheter, haha. Det är ju en viktig bit med att stoppa i sig rätt saker när man tränar, så det är bara o slänga iväg ett DM för recept mm. 😉

Imorgon är det fredag, det firar jag med nationella prov i engelska, träning och lite extrajobb på kvällen. Blir skoj det. Ska även ta och börja knåpa på en säsongsutvärdering och målsättningar för nästa säsong som förr eller senare dyker upp. Ska bli spännande att djupdyka lite i säsongen och sen ännu roligare att blicka fram, ta nya tag och sätta ribban för nästa vinter!

För vet ni vad hörni… What does not kill you makes you stronger!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s