Säsongsavslutning!

Halloj kära bloggläsare! Det är dags för ännu en uppdatering här. Mycket har hänt sen dess, så varför vänta? Vi kör igång direkt.

Och inte med vad som helst utan nämligen avslutningen på den här säsongen. För i torsdags gjorde jag min säsongsavslutning gällande tävlande. Hannah och jag körde nämligen 5 km race i klassisk stil på världscupbanorna. Vi gjorde en rejäl uppvärmning och startade sen på stadion, körde den blå slingan på 5 km inkl mördarbacken och sprintbackarna. Och dagen till ära körde jag både i tävlingsdräkt och nummerlapp, allt för att trissa upp tävlingsstämningen. Loppet gick okej, märks att kroppen inte riktigt var van, det tuffa föret och den tuffa banan gjorde inte saken bättre. Men jag kämpade och slet och stakade i mål på 20,43, 3-4 sekunder bakom Hannah, klart godkänt för att inte ha ”tävlat” på nästan tre månader och med endast ett fartpass och lite impulser i kroppen. Det var till som en kul grej, en energigivande grej där jag fick åka fort igen, känna tävlingskänslan och sätta punkt liksom.img_8857img_8869img_8868img_8867

img_8871

Klart man bju’r på en mål-pose. Har inte blivit en enda på hela vintern ju!

img_8875

Fredagen däremot var något helt annat. Jag vaknade upp, drog upp persiennerna och möttes av snö. Det snöade ute och såhär såg det ut när jag gick till skolan.img_8887

Och den gemensamma träningen på eftermiddagen var tänkt att bli ett uppstartspass. Ironin var påtaglig när vi istället pulsade i 10 cm nysnö ute på löpstigarna på Jungfruberget. Blev en dryg timma inkl löpningen dit och tillbaks. Tyvärr inga bilder eftersom mobilen saknade lagringsutrymme.

Sen tog jag och Minna ett aningen försenat tåg hem till Örebro och jag fick en hemmahelg. Hälsade bl.a på hos mormor och morfar och på lördag kväll hade jag och Gabbi filmkväll med thaimat och så såg vi Grindelwalds brott. Riktigt bra film, tips till den som liksom jag älskar Harry Potter, det här är en av två uppföljare! I söndags fick jag också med mig Gabbi och träna. Vi körde ett styrkepass i källaren enligt mitt vanliga upplägg 2×15 övningar i syfte att bygga upp styrkan igen.

I helgen skrevs också historia. För första gången fick Svenska damlandslaget i fotboll spela en landskamp på Friends Arena, mot Tyskland och det inför över 25 000 åskådare, nytt publikrekord! Fantastiskt kul, damfotbollen tar stora steg och trots förlusten var det historia som skrevs. Förhoppningsvis täppte det igen munnen på alla som hävdar att marknaden styr och att ingen vill kolla på damer. Åtminstone tillfälligt.

https://www.svt.se/sport/fotboll/storsta-publiken-nagonsin-har-ar-rekordsiffran-pa-friends

Här ett debattinlägg som ni bara måste läsa!

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/XgMBwm/vart-basta-landslag–som-ingen-satsar-pa

Sen söndag eftermiddag tog jag tåget tillbaks till Falun och igår rivstartade vi vecka 15, sista veckan på mitt träningsår. På träningen körde vi ett löppass med en del lekar och stafetter ute vid Främby udde. Benen var tunga men det var kul att släppa seriositeten lite och leka, händer inte allt för ofta nuförtiden.

I morse 7:30 var det morgonstyrka som vanligt. Vi körde lite rörlighet, koordination, cirkelstyrka och avslutande bålstab. Givande pass, förr eller senare kanske jag lär mig gilla styrketräning…

Dagen annars har varit en vanlig skoldag, vi gick långdag och nu på eftermiddagen har jag pratat med Ronja, lagat mig lite pasta carbonara och skrivit lite mail och kollat på samarbeten till kommande säsong. Läser du detta och har en idé kan du läsa mer under fliken ”sponsring”, bara att höra av sig! 😉

Imorgon tar jag med största sannolikhet avsked från skidåkningen. Hugo och jag ska upp och köra ett pass med skräpskidorna och bara åka runt och ha kul. Är inte värst till spår men skidor går det att åka än så det blir kul! I övrigt finns inte så mycket mer att säga, ni får ha en fortsatt bra vecka så hörs vi inom kort igen! 🙂

/Filip

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s