Madshus, träningskoll och Gyllene Tider!

Tjenixen! Det är söndag och vecka 29 har sprungit förbi. Tiden går fort och vi har nu bara en månad kvar på sommarlovet. Lägligt nog har man äntligen fått känna på lite sommarvärme också, inte fel det! Tanken med dagens inlägg är ett översvep på det som hänt sen sist + lite uppdateringar på andra fronter. Varsågoda!

Tisdagen inleddes med ett styrkepass allmänstyrka enligt mitt program . Jobbade sen till kvällen. Inget mer att säga om det, en vanlig dag i vardagen.

Onsdagen fick en rejäl rivstart med ett rejält mjölksyreparty längs gamla Leksandsvägen. Värmde upp 25 min och körde sen 10-8-6-4-2-2 min med 2 min vila mellan. De första intervallerna körde jag lite lugnare medan jag bestämde mig för att sista 4-2-2 minuterna skulle vara all in, lite som sprintlopp. Hade en bra känsla, tyckte tekniken kändes bra och kunde åka med bra tryck och fart. Varvade ner hem till lägenheten sen. Alltid skönt att känna när man får till de där bra intervallpassen! Här ett par bilder från nedvarvningen.img_1010-1img_1015-1

Torsdag var en tänkt träningsdag men vaknade upp med ont i ryggen, troligtvis någon sträckning jag lyckats med i sömnen. Hade svårt med vridningar och att böja mig så valde att ta det säkra före det osäkra. Det försvann allt mer under dagen men istället för att träna på förmiddagen så åkte jag ut till gymmet och förnyade gymkortet till skolan börjar, tog en sväng på stan och började sen jobba 11:30. Och sen på kvällen efter jag slutat och ätit tog jag cykeln, köpte jordgubbar och satte mig på en bänk i parkerna i Kolgården och bara njöt. Det var en sån där varm härlig sommarkväll man vill njuta av när man är ledig. img_1033-1img_1031-1

Dagen därpå var ryggen bättre och jag tog mig ut och sprang lugnt 1:00 mest för att känna och ta det lite lugnt, ryggen ska ju hålla några år så ville inte fortsätta köra på hårt. Det kändes bra och tog en runda upp över gruvan och ner runt sjön Tisken, en fin runda som jag aldrig sprungit innan. 9 km blev det i A1-tempo. img_1053-1img_1059-1

Jobbade sen på kvällen, en kväll vi hade fullt upp med mycket gäster!

Lördag och ännu en dag med vackert väder, någon däruppe kom tydligen på att det är sommar. Bara att tacka och ta emot, jag var nämligen ledig! Körde ett förmiddagspass på rullskidorna där jag först tog mig upp åt gruvan och Källviken vidare mot Främby och Kvarnberget för att sen avsluta med en sväng på cykelbanan längs Tisken. Fin tur utan konstigheter, ryggen kändes fortsatt bra. img_1076-1img_1073-1

Mitt på dagen gick jag en sväng på stan och uträttade lite ärenden och tog en glass på torget. Första glassen det här sommarlovet tror jag, har inte ätit varken mjukglass eller kulglass. Därmed blev den här också väldigt god och passade bra i värmen. img_1080-1img_1082-1img_1087-1Åt sen lunch och framåt eftermiddagen cyklade jag ut till Sportlife och körde andra passet för dagen, den tuffa styrkan. Trots ett uppehåll från den och mycket fokus på bålstyrka kändes det bra och nivån var på ungefär samma nivå som innan. Fick lite feeling efteråt och avslutade med 10 maximpulser på SkiErg (stakmaskinen), 5 korta och 5 långa. Bra och effektiv lördag!img_1093-1

Idag har jag nöjt mig med ett pass, men inte vilket som helst. Inför barmarkssäsongen skrev jag att jag ville variera träningen mer och lägga in lite nya träningsformer. På den listan fanns löpband med och i förmiddags sprang jag ut till gymmet och genomförde löpbandsintervaller. Ni som följt bloggen vet att löpning och speciellt inte intervaller är min favorit även om jag gör det. Och på schemat stod 10×3 min med 1 min vila, riktigt obekväma intervaller med mycket syra. Sprang in bandet lite först och ställde sen in klockan på intervallerna och löpbandet på hastigheten 4:00 min/km, vilket för mig är snabbt! Körde sen alla 10 intervallerna på den farten, svetten rann och sista 4 intervallerna fick jag gräva lite djupare för att orka sista minuten. Men löpsteget kändes förvånansvärt piggt och jag tyckte jag sprang tekniskt bra och på framfot. Hade ingen lutning på bandet eftersom jag fortsatt är ute efter dels löpsteget och dels fart och explosiva muskler. Ett ruskigt bra intervallpass där jag fick utmana mig och jobba på pannbenet. Joggade sen hemåt, nöjd och belåten, stum i benen men hög på endorfiner.img_1100-1

img_1103-1

Dagens lifesaver, fläkten man fick sitta vid i vilan och som blåste på en under intervallerna!

Nu har jag nyss kommit hem från jobbet och imorgon väntar intervaller igen, denna gång på rullskidor och med sällskap! Johannes, en på skidorna har kommit hem från Gotland och vi ska sparra varandra uppför backarna i Högbo. Blir grejer det!

Innan vi avslutar dagens inlägg måste för det första jag berätta något jag glömt säga, nämligen att jag även kommande säsong kommer köra med Madshus-skidor. Ska bli spännande att få fortsätta åka med dem och få testa lite nytt. Jag har även i år AB-kontrakt och där ingår även bindningar från Rottefella. Den nya beställningen plockas nu och kommer till hösten.img_8570

För det andra tänkte jag ta en kort träningskoll. Förra året samma tid (19/7) gjorde jag en avstämning på träningen, efter 12 veckor gjorda, vilket är ca 1/4 av träningsåret. Då, efter en fläckfri vår och sommar (v 16-29) hade jag tränat 147 timmar. Därför blir det lite intressant att jämföra och dra en parallell till det här årets första fjärdedel. En fjärdedel som varit väldigt upp och ner där jag pallrat mig tillbaka från överträningen och kunnat komma upp och träna normalt senaste månaden. Jag har med andra ord inte kunnat träna som jag ”vill”, utan som kroppen behöver. Men det har ju på tester och intervallpass visat sig att jag ändå är starkare än förut. Därför känner jag att jag i dagsläget med jobb inte måste pusha och pusha. Jag har tränat lite efter hur jag mår, vad jag tycker är kul och samtidigt tror på och som utvecklar mig. 103 timmar har jag tränat, en hel period ”efter” förra året. Men träningstimmarna är ju inte allt, löpintervallerna idag är ju ett tecken på att jag snarare blivit starkare och inte liksom stannat av på grund av det. Långsiktigt är dock planen att komma tillbaks och få göra en grym tävlingssäsong, men syftet med kollen är lite att visa att jag dels är tillbaka i bra slag och dels att jag gjort det på en träningsvolym som inte ens är nära fjolårets. Med andra ord, timmarna är inte allt.

Och för det tredje har jag börjat en liten nedräkning. För på fredag kommande vecka kommer familjen upp och vi ska se Gyllene Tider på Dalhalla i Rättvik! Hur fränt? Det är ju deras avskedsturné och trots att de varit en del av min barndom, jag kan låtarna och förknippar de med så mycket minnen har jag ännu inte sett dem live. Och peppen är total för att jag äntligen ska få se dem live nu. Konserter är ju skoj men detta blir något alldeles alldeles speciellt!

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s