Pers på backtest, KIF och KTR!

Hej igen! Det är torsdag kväll och jag har tagit tåget tillbaks till Falun och är tillbaks i lägenheten och redo för skolstart på onsdag. Ska avverka några jobbdagar i helgen och hinna komma på plats och så innan skolan drar igång. Eftersom båda de jag bodde med i ettan har flyttat ut efter studenten så kommer det dessutom in två nya killar som kommer hit, skoj! Mycket att uppdatera er på och förra inlägget avslutades ju i Strömstad så där startar även dagens, varsågoda!

Ja i söndags var alltså sista dagen i Strömstad, en regnig och blåsig sådan. Jag körde tröskelintervaller löpning på cykelbanorna mellan Strömstad och Daftö enligt upplägget 4×10 min med 2 min vila. Löpintervaller är ju ett hatpass för mig och tröskelfart är inte min starka sida, men det gick bra och jag hade en bra känsla trots motvinden piskande, höll jämn fart på alla fyra intervaller och inkasserade 40 nya intervallminuter i träningsdagboken!

img_1867

Pulskurvan!

Efter det styrde vi hemåt och lämnade Strömstad för nu. Sorgligt, men samtidigt kul att vi trots allt kom ner och fick några dagar där nere. Västkusten ligger mig varmt om hjärtat!

Väl hemma tog jag mig ut på veckans sista pass, 2:00 stakning med impulser till Arvaby och tillbaks. Fick en pratstund med Ronja, perfekt motivation för att ta sig igenom det passet! img_1830

I måndags körde jag test+efterföljande intervaller i Ånnabodabacken. Vi har ju i klubben i svart grupp kört ett test där man startar vid gamla skolan och går i mål vid Sånnaboda gård. Så efter 20 min uppvärmning och några impulser startade jag klockan och drog iväg. Öppnade hårt, i efterhand lite väl hårt kanske och slet mig sen uppför och stakade i mål på 9,23. En tid som betyder personligt rekord, 11 sekunder snabbare än perset från 2017, ifjol körde jag på 9.44 då med trögare hjul dock. I måndags hade jag en däremot en stavrem som krånglade lite, träningsvärk i axlar och ben ,vätskebälte på (brukar inte ha men fick bli så den här gången) + att jag var själv och hade ingen att jaga/bli jagad av. Med det med i beräkningen var det inte så dåligt och känslan var okej, ett pers är ett pers men tekniskt var det inte fulländat och jag hade nog faktiskt trott på bättre tid. Men som sagt, ett pers är ett pers! Mamma som var med och skjutsade hann filma en snutt:

 

Fel
Den här filmen finns inte

Sätter inte tekniken så bra här, hade ingen bra känsla tekniskt rent allmänt och här guppar jag för mycket och jag håller ihop händerna lite mycket så att stavarna inte går rakt. Detaljer såklart, men det är ju dem man slipar! När testet var gjort skjutsade mamma ner mig igen och jag avslutade med 2 vändor upp i tröskelfart (lägre fart men ändå intervall) med fokus på att hålla tröskel samt teknik. Hade en ok känsla, fick ihop 32 min intervalltid på mina Elpex 2:or som blev vapendragarna för dagen. Avslutade med nedvarvning och övningskörning hem.

Tisdagen experimenterade jag och mamma med att göra vårrullar, ett experiment som gick bra ända tills vi friterade, då höll de inte ihop av någon anledning. Kul att testa, de blev väldigt fina, men utan fritös blev det lite svårt och vi får försöka igen sen med fritös. Vi hann också med en promenad och jag körde styrka i källaren från mitt program i allmänstyrka, dvs 20×45/15 med avslutande bålstab 2×5 min med 1 min vila. Bra pass som känns i magen! Sen kom morfar och plockade upp mig och vi åkte in till Örebro, närmare bestämt Behrn Arena för att se KIF Örebro möta Kopparbergs Göteborg FC, en toppmatch mellan 3:an och 4:an i tabellen. Och det blev en jämn bra match men där KIF inte riktigt hade marginalerna med sig trots fina chanser och bra fotboll och det blev tyvärr 0-3 och förlust. Ett resultat som inte alls speglade matchen. Men kul att få med morfar och se dem igen, det är lika kul varje gång!img_1845img_1850img_1860

I morse körde jag ett distanspass löpning till Brotorp och tillbaks, fin tur på ca 1:30 h.img_1865

Sen var det bara att packa och strax efter 14 tog vi bilen till Örebro central och jag tog tåget hem till Falun igen. Nästa gång jag kommer hem blir sista helgen i augusti, för den 31/8 är jag nämligen anmäld och ska, för tredje året i rad (!), springa Kilsbergen Trailrun. Även i år är det 14 km och nog suktar jag efter personrekordet! Sjukt kul ska det bli, tufft men kul! Här en bild från förra årets lopp.img_4337

/Filip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s